Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Hippisch Sport&Welzijn (Opleiding)

vrijdag 20 september 2024 09:30 - zaterdag 5 juli 2025 17:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Plaats beschikbaar
Inschrijving mogelijk vanaf 3-6-2024
Inschrijven voor 21-9-2024
Locatie
Adres Horses in Hand
Burmadeweg 12
2391 MS HAZERSWOUDE-DORP
Mobiel +31638694262
E-mail info@horsesinhands.nl
  • Aanvullende informatie
Deze bijscholing wordt georganiseerd door Horses in Hand. Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.
Voor deze bijscholing worden 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificatie.
De organisator is verantwoordelijk voor het juist aanleveren van de presentielijst.

Ben je klaar om met een holistische benadering paardenwelzijn en sport te verbinden? De opleiding Sport en Welzijn binnen de Paardensport is een driejarig programma gericht op het ontwikkelen van professionele paardentrainers, instructeurs en coaches. Deze opleiding legt de focus op de gezondheid, het welzijn en de sportprestaties van zowel het paard als de ruiter. In het eerste jaar, “Trainer Sport en Welzijn”, werken we rond het thema “Ken jezelf”. De focus ligt op het opbouwen van een solide basis in horsemanship, academisch werk aan de hand en klassieke rijkunst.

Het doel is de toepassing van deze specifieke technieken in de sportgerichte training. Op deze manier leer je hoe je een effectieve trainer kunt worden, met een persoonlijke benadering en een persoonlijk ontwikkelplan als centrale elementen.In het tweede jaar kiezen we voor het thema “Verbind jezelf”. Gedurende dit jaar ontwikkel je de competenties die nodig zijn om effectief les te geven als paardensportinstructeur, met aandacht voor didactiek, pedagogiek en communicatieve vaardigheden. Daarnaast verdiep je de kennis en vaardigheden die je in het eerste jaar hebt opgedaan.
Praktijkervaring speelt een belangrijke rol, evenals netwerken en samenwerking met andere professionals.In het derde en laatste jaar, “Geef jezelf”, ligt de nadruk op het ontwikkelen van coaching- en begeleidingsvaardigheden. Je leert hoe je individuele ruiters persoonlijk kunt begeleiden in hun sportieve ontwikkeling en hoe je hen kunt coachen bij het verleggen van grenzen en het bereiken van hun sportieve doelstellingen. Hierbij leer je jouw kennis en ervaring op het gebied van biomechanica, trainingsmethoden, sportpsychologie en blessurepreventie toepassen om in dit proces het paardenwelzijn te waarborgen. Zo leer je de ambities en wensen van de ruiter in overeenstemming te brengen met de aanleg en belastbaarheid van het paard. Als coach behartig jij de belangen van zowel de ruiter als het paard, zodat sportprestaties behaald kunnen worden zonder dwang en zonder blessures.
Na het afronden van deze driejarige opleiding ben je goed voorbereid op een carrière als paardentrainer, instructeur of coach, met de focus op het welzijn en de gezondheid van het paard en het verbeteren van sportprestaties.

Docent: Astrid Hoppenbrouwers

Zie de website voor details van de opleiding: https://horsesinhands.nl/cursus/sport-welzijn/
Inschrijven Terug

Locatie

Horses in Hand
Burmadeweg 12
2391 MS HAZERSWOUDE-DORP

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail