Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Voorinschrijving Instructeur Wedstrijdsport (Opleiding)

maandag 14 oktober 2024 00:00 - zondag 26 januari 2025 00:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 25-3-2024
Inschrijven voor 21-7-2024
Organisatie
E-mail academy@knhs.nl
Locatie
Adres Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO
E-mail info@knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
  • Programma
Voorinschrijving Instructeur Wedstrijdsport
Ben jij geïnteresseerd in deze opleiding? Dan kun je nu alvast kosteloos en vrijblijvend je voorinschrijving doen voor deelname aan de opleiding. Hiermee ben jij ervan verzekerd dat jij als eerste op de hoogte bent wanneer inschrijving voor de opleiding open gaat.

Met het diploma Instructeur Basissport kan je doorstromen naar de opleiding Instructeur Wedstrijdsport ORUN 4 als je minimaal het cijfer ‘7’ hebt gehaald voor de examens Geven van lessen en Trainen van een paard en een klassering M2+1 dressuur en L+1 Springen (voor Wedstrijdsport Allround), Z2+1 voor (Wedstrijdsport Dressuur) en minimaal 130+1 voor de opleiding Wedstrijdsport Springen). Is niet het benodigde cijfer behaald tijdens het examen maar wil je toch deelnemen dan kun je door middel van een toelatingsexamen toch worden toegelaten tot de opleiding.

Toelatingseisen
• Je bent lid van de KNHS en hebt een actieve Startpas.
• Je hebt het diploma Instructeur Basissport behaald met minimaal het cijfer ‘7’ voor de PVB’s Geven van lessen en Trainen van paarden.
• Je bent zelf minimaal M2+1 dressuur en L+1 springen voor Wedstrijdsport Allround, Z2+1 voor Wedstrijdsport Dressuur en minimaal 130+1 voor Wedstrijdsport Springen geklasseerd met een paard.
• Je beschikt wekelijks een paard op het gevraagde niveau om mee te nemen naar de opleidingslocatie voor de praktijklessen.
• Heeft een minimale stokmaat van 157 cm.
• Mag tijdens de opleiding een verschillend paard zijn, mits het paard op het gevraagde niveau loopt. Altijd in overleg met de docent.
• Je beschikt een examenpaard geklasseerd op M2-dressuur en L-springen voor Wedstrijdsport Allround, 1.35 wedstrijdniveau voor Wedstrijdsport Springen, ZZ-Licht voor Wedstrijdsport Dressuur wedstrijdniveau met de gevraagde stokmaat, waar ook een mede-examenkandidaat op mag rijden.
• Je hebt de mogelijkheid om een combinatie mee te nemen naar het examen om aan les te geven op M2-dressuur en L-springen niveau voor Wedstrijdsport Allround, 1.30 niveau voor Wedstrijdsport Springen, ZZ-Licht niveau voor Wedstrijdsport Dressuur
• Je beschikt over een laptop of tablet om de theorietoetsen te maken.


Opleidingsprogramma
De opleiding duurt 12 maanden en bestaat uit o.a. een startbijeenkomst in Ermelo en in totaal 15 lesdagen op doordeweekse dagen overdag in de periode oktober t/m juni in Ermelo.

Er wordt een stalbezoek bij een professionele trainer ingepland en verder is er een digitale kennistoets Rijtechniek op de opleidingslocatie en zijn er twee praktijkexamendagen in Ermelo. De lesdagen bestaan uit een theoretisch deel waarin de leerstof besproken zal worden en een praktisch deel waarin het rijden en lesgeven intensief geoefend zal worden.

De volgende onderwerpen komen tijdens de opleiding o.a. aan bod:
- Rijtechniek , didactiek en Disciplinereglement
- Het integreren van Ruiterfitheid & Houding en Zit in het lesgeven
- Persoonlijk Ontwikkelingsplan (POP)
- Portfolio
- Logboek bijhouden
- Dressuur rijden, springen en lesgeven
- Biomechanica
- Sportpsychologie
- Management rond een paard (gezondheid), trainingsleerDe verschillende PVB’s (Examens)
PVB 3.1a Digitale toets Rijtechniek , Didactiek en Discipline Reglement
PVB 3.1b POP maken met presentatie (portfolio).
PVB 3.1c Training geven aan 2 ruiters op het gevraagde niveau (praktijk en portfolio).
PVB 3.2 Coachen bij wedstrijden van een combinatie op het gevraagde niveau (portfolio).
PVB 3.6 Trainen van paarden, rijden van 2 verschillende paarden op het gevraagde niveau :
Dressuur: na het trainen rijdt je met je eigen paard een proef op het gevraagde niveau en je rijdt met het tweede paard tijdens het trainen enkele oefeningen op het gevraagde niveau.
Springen: met je eigen paard rijd je een 1.10 parcours en met het tweede paard een 1.00 parcours voor Wedstrijdsport Allround. Rijdt een 1.35 parcours springen op het eigen paard en op een tweede paard een 1.10 parcours springen voor Wedstrijdsport Springen, rijden van 2 verschillende paarden op ZZ-Licht niveau: rijden van 2 verschillende paarden op ZZ-Licht niveau en het rijden van een vrije proef op ZZ-Licht niveau voor Wedstrijdsport Dressuur (praktijk).

Tijdens de lesdagen, de trainingen van gastdocenten en het stalbezoek bereid je jezelf voor op de PVB’s. Bij de lesdagen en trainingen geldt daarom een aanwezigheidsplicht van 80%. Van je docenten krijg je een opleidingsbeoordeling en je maakt een digitale kennistoets over rijtechniek, didactiek en de bij de opleiding behorende disciplinereglementen. Het voldoen aan de aanwezigheidsplicht, een Voldoende voor de opleidingsbeoordeling en de theorietoets (minimaal 65% van de te behalen 100%) en een geldig BHV-certificaat, zijn voorwaarden om aan de diverse PVB’s te mogen deelnemen.

BHV
Bij het beoefenen van de paardensport zit een ongeluk soms in een klein hoekje. Als instructeur is het belangrijk dat je weet hoe je in dat geval moet handelen. Vandaar dat er van je verwacht wordt dat je tijdens de opleiding in het bezit komt van een BHV-diploma/ certificaat. Deze moet geldig zijn tijdens de praktijkexamens en de diploma uitreiking. Dit moet je zelf regelen.

De studiebelasting
De studiebelasting voor de opleiding Instructeur Wedstrijdsport is naast de opleidingsbijeenkomsten gemiddeld 10 uur per week (theorie en praktijk). We gaan er namelijk van uit dat je minimaal 5 x per week een paard op niveau rijdt en minimaal 2x per week het lesgeven oefent. Daarnaast moet je ongeveer een uur per week aan je theorie besteden.

De verschillende PVB’s (examens) vinden plaats in Ermelo

Kosten opleiding
€2650,- (exclusief lesmateriaal, boxhuur)
Lesmateriaal €80,-
Kosten toelatingsexamens;
€102,50,- Trainen van een paard
€165,- Geven van lessen


Lesmateriaal
Voor de start van de opleiding ontvang je het benodigde lesmateriaal.

Inschrijven
De opleiding start in oktober 2024 en de examens zijn in juli 2025. Je kunt je hier voorinschrijven voor deze opleiding.
Terug

Locatie

Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail