Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Voorinschrijving Instructeur Basissport Allround (Opleiding)

maandag 15 juli 2024 00:00 - 00:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 25-3-2024
Inschrijven voor 15-7-2024
Organisatie
E-mail academy@knhs.nl
Locatie
Adres Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO
E-mail info@knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
  • Programma
Voorinschrijving Instructeur Basissport Allround
Ben jij geïnteresseerd in deze opleiding? Dan kun je nu alvast kosteloos en vrijblijvend hier (link naar Mijn KNHS) je voorinschrijving doen voor deelname aan de opleiding. Hiermee ben jij ervan verzekerd dat jij als eerste op de hoogte bent wanneer inschrijving voor de opleiding open gaat. Als jij je belangstelling hebt aangegeven zullen wij proberen, bij de uitschrijving van de opleiding op een opleidingslocatie, zoveel mogelijk rekening te houden met jouw woonplaats.

Heb je de opleiding Aspirant Instructeur Manege of Allround succesvol afgerond en wil je meer leren over het instructeursvak? Dan is de Opleiding Instructeur Basissport echt iets voor jou! Als Instructeur Basissport ben je zelfstandig Instructeur en geef je lessen aan ruiters met of zonder eigen paard en aan wedstrijdruiters in de laagste wedstrijdklassen van de breedtesport (B/L). Je geeft les op maneges, verenigingen of aan particulieren. Je begeleidt paardensporters van uiteenlopende leeftijden en niveaus. Je mag lessen verzorgen uit de ruiteropleiding ‘Zilver’ van de KNHS. Je hebt niet alleen oog voor rijtechniek, maar besteedt in de lessen ook aandacht aan persoonlijke begeleiding van ruiters en ruiterfitheid. Je hebt oog voor paardenwelzijn en adviseert over de omgang met het paard. Ook kun je paardensportactiviteiten organiseren. Onder jouw supervisie kunnen Aspirant Instructeurs lesgeven op de manege en/of vereniging.

Met het diploma Aspirant Instructeur kan je doorstromen naar de opleiding Instructeur Basissport ORUN 3. Aspirant Instructeurs Allround en Aspirant Instructeurs Manege mogen wisselen van richting naar Instructeur Basissport Allround of Instructeur Basissport Manege.

Toelatingseisen
• Je bent lid van de KNHS.
• Je bent minstens 18 jaar oud tijdens je praktijkexamens.
• Je bent geslaagd voor de opleiding Aspirant-Instructeur.
• Je rijdt zelf op minimaal L2-niveau dressuur en kunt 80 cm springen.
• Je beschikt over een laptop of tablet (met WiFi)om de theorietoetsen te maken.
• Je beschikt over een paard om mee te nemen naar de opleidingslocatie voor de praktijklessen. Het paard (evt. 2 paarden):
-Heeft minimaal L2-niveau dressuur en kan 80 cm springen.
-Heeft een minimale stokmaat van 157 cm (zonder ijzers gemeten).
-Wordt tijdens de springgerichte lessen gereden met een veelzijdigheids- of springzadel.
-Mag tijdens de opleiding een verschillend paard zijn voor dressuur en springen, mits het
op het gevraagde niveau loopt, altijd in overleg met de docent.

Je beschikt over een examenpaard dat voldoet aan de bovengenoemde eisen, waar ook een mede-examenkandidaat op mag rijden. Voor dressuur en springen mogen verschillende paarden gebruikt worden.
Je hebt de mogelijkheid om een combinatie mee te nemen naar het examen om aan les te geven op het niveau L2 dressuur en 80 cm springen.

Opleidingsprogramma
De totale duur van de opleiding is 18 maanden.

De opleiding bestaat uit een startbijeenkomst in oktober in Ermelo en in totaal 30 opleidingsbijeenkomsten (ca. 2x per maand) op een nader te bepalen opleidingslocatie in het land. De opleiding loopt in de periode oktober 2024 tot en met maart 2026 (verspreid over 18 maanden).
Naast de lesdagen heb je 4 centrale bijeenkomsten op verschillende locaties centraal in het land.
Daarnaast loop je 50 uur stage waarvan 20 uur lesgeven onder begeleiding en 30 uur meekijken met lessen. Dit onder begeleiding van een instructeur op minimaal niveau 4 met een geldige KNHS-licentie.

Verder is er een digitale kennistoets Rijtechniek op de opleidingslocatie en zijn er twee examendagen. De lessen bestaan uit een theoretisch deel waarin de leerstof besproken wordt en een praktisch deel waarin het rijden en lesgeven geoefend wordt.

De volgende onderwerpen komen tijdens de opleiding o.a. aan bod:
- Didactiek
- Het integreren van rijtechniek en ruiterfitheid in het lesgeven
- Dressuurrijden
- Springen
- Lesgeven
- Biomechanica
- Management rond een paard (gezondheid)
- Beoordelen van de geschiktheid van een paard

De verschillende PVB’s (Examens)
PVB 3.1 Geven van lessen (a.digitale kennistoets, b.portfolio, en c.praktijk; lesgeven dressuur (L2-niveau)en springen (80 cm niveau) aan 2 ruiters.)
PVB 3.3 Organiseren van activiteiten (portfolio)
PVB 3.6 Trainen van paarden (praktijk; rijden dressuur (L2-niveau) en rijden springen (80 cm parcours) op 2 verschillende paarden.)
PVB 3.7 Beoordelen geschiktheid paard (praktijk)

Het behalen van de digitale kennistoets en het portfolio Organiseren van activiteiten, aanwezigheid (85% lessen en Centrale dagen) en een positieve beoordeling door docenten (Opleidingsbeoordeling) zijn een voorwaarde om deel te mogen nemen aan de praktijkexamens. Er zijn géén vrijstellingen mogelijk voor examenonderdelen.

Stage lesgeven
Stage lesgeven, bij een Instructeur(s) minimaal niveau HI-4 met een actieve instructeurslicentie.
(De stageovereenkomsten uploaden in digitale leeromgeving). Totaal 50 lessen waarvan minimaal 20 uur zelf lesgeven onder begeleiding van een instructeur en minimaal 30 lessen observeren en analyseren van lessen.

BHV
Bij het beoefenen van de paardensport zit een ongeluk soms in een klein hoekje. Als instructeur is het belangrijk dat je weet hoe je in dat geval moet handelen. Vandaar dat er van je verwacht wordt dat je tijdens de opleiding in het bezit komt van een BHV-diploma/ certificaat. Deze moet geldig zijn tijdens de praktijkexamens en de diploma uitreiking. Dit moet je zelf regelen.

De studiebelasting
De studiebelasting voor de opleiding Instructeur Basissport is naast de opleidingsbijeenkomsten gemiddeld 8 uur per week (theorie en praktijk) naast de stage en de lesavonden. We gaan er namelijk van uit dat je minimaal 5 x per week een paard rijdt en 1 of 2 x per week het lesgeven oefent. Daarnaast moet je ongeveer twee uur per week aan je theorie besteden.

De verschillende PVB’s (examens) vinden plaats in Ermelo

Kosten opleiding
€2675,- (exclusief lesmateriaal, boxhuur)
Lesmateriaal €80,-
De bovengenoemde kosten gelden voor het jaar 2024 en kunnen nog wijzigen

Lesmateriaal
Voor de start van de opleiding krijg je een link om het benodigde lesmateriaal te bestellen.
Terug

Locatie

Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail