Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Ruwvoer voor paarden & Interpretatie van (Opleiding)

dinsdag 31 december 2024 00:00 - 00:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Plaats beschikbaar
Inschrijving mogelijk vanaf 9-2-2024
Inschrijven voor 31-12-2024
Locatie
Adres Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO
E-mail info@knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
de ruwvoeruitslag
Deze bijscholing wordt georganiseerd door Anivado. Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.
Voor deze bijscholing worden 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificatie.
Onder het kopje "opleidingen en evenementen vind je het kopje "mijn licenties" en klik je bij de instructeurslicentie op "details". Onderaan is de knop "punten toevoegen". Daar lever je na afloop van de bijscholing het bewijs van deelname / certificaat in. Vervolgens worden de punten door afdeling Academy geregistreerd op de overige kwalificaties.

Programma:

Ruwvoer voor paarden & Interpretatie van de ruwvoeruitslag:
Ruwvoer vormt de basis van het paardenrantsoen. Het laten analyseren van ruwvoer vindt steeds vaker plaats in de praktijk. Maar wat betekenen de parameters op de ruwvoeruitslag, hoe zijn deze te interpreteren, en waarom is een ruwvoeranalyse belangrijk? In deze online cursus "Ruwvoer voor paarden & Interpretatie van de ruwvoeruitslag" (afgekort de “Ruwvoercursus”) worden de diverse parameters op de ruwvoeruitslag uitgelegd en worden handvatten gegeven hoe deze informatie in de praktijk toegepast kan worden.
De cursus behandelt de terminologie van diverse ruwvoer-gerelateerde thema’s. Deze cursus geeft ook aandacht aan geselecteerde aspecten m.b.t. de voerhygiëne. Zowel de voedingswaarde van hooi, maar ook van voordroogkuil komt aan bod en ook verschillen tussen ruwvoeders voor paarden versus melkvee.
Deze cursus richt zich niet alleen op de ruwvoeruitslag zoals deze vaak wordt verstrekt in Nederland of België, maar bespreekt ook enkele parameters die internationaal toegepast worden of benoemd worden in de internationale literatuur, zodat de cursist leert om deze kennis beter te vertalen naar de lokale situatie en gebruikte methode van voederwaardering.

Deze online cursus is gemaakt voor paardenprofessionals die vanuit verschillende disciplines te maken hebben met de nutritionele dan wel hygiënische kwaliteit van ruwvoer. Men dient een werk- en denkniveau van MBO niveau 4 afgestudeerd/HBO 3e jaar Bachelor te hebben. Deze cursus bevat de basiskennis die nodig is om de ruwvoeruitslag van paarden te kunnen duiden.
Aangezien de ruwvoeruitslag door veel diverse professionals wordt gebruikt, is de cursus zo opgezet dat deze voor een bredere doelgroep toegankelijk is.
Daarom zullen zowel voedingsdeskundigen als para-veterinairen en dierenartsen die ruwvoeranalyses aanbieden of interpreteren, maar ook paardenprofessionals die kennis hebben van energie- en eiwitwaardering bij het paard of andere diersoorten deze cursus kunnen volgen.

Deze Ruwvoercursus combineert kennis uit andere delen uit deze leerlijn gericht op de interpretatie van de ruwvoeruitslag en bevat ook verdieping en nieuwe kennis op verschillende thema's. Afhankelijk van kennis en ervaring van de cursist zal de online cursus, bestaande uit 10 modules, een omvang hebben van ongeveer 25 studiebelastingsuren.
Na aanschaf van de cursus heeft u 300 dagen de tijd om de cursus af te ronden.

Prijs €242,00
Inschrijven Terug

Locatie

Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail