Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Vervolgworkshop (W)EET WAT JE DOET (Opleiding)

dinsdag 31 december 2024 00:00 - 21:30
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Plaats beschikbaar
Inschrijving mogelijk vanaf 28-6-2024
Inschrijven voor 31-12-2024
Locatie
Adres Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO
E-mail info@knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
Gespreksvoering over (vermoeden van) eetproblematiek en gewicht. Verschillende data in 2024 en 2025
Deze bijscholing wordt georganiseerd door (W)eet wat je doet. Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.
Voor deze bijscholing worden 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificatie.
De organisator zorgt voor het aanleveren van de presentielijst die naar KNHS Academy toegestuurd wordt voor registratie van de punten

Programma:
In de basisworkshop leerde je over eetstoornissen en verstoord eetgedrag en hoe deze zich manifesteren in de sport. We leerden je eetproblematiek te signaleren, voordat het écht misgaat. Vroege signalering en gespecialiseerde zorg vergroot de kans op herstel! Maar hoe kan je sporters motiveren om de benodigde hulp te accepteren, hoe ga je op een goede manier het gesprek aan? In deze vervolgworkshop staan we stil bij hoe je veilig en verantwoord het gesprek kunt voeren bij vermoedens van eetproblematiek. Hoe maak je de signalen waar jij je zorgen over maakt bespreekbaar? Hoe ga je het gesprek aan over ondergewicht of over overgewicht op een manier die steunend is en de situatie niet verergerd? Wat doe je als je sporter niet openstaat voor jou, of zelfs alles ontkent? En communiceer je met anderen hierover, en zo ja, hoe doe je dat dan?
De trainers van (W)eet Wat Je Doet zullen je handvatten geven om juist dit lastige deel van eetproblematiek aan te gaan. Deze kennis en kunde is hard nodig binnen de (top)sport, ook binnen jouw organisatie. De training bestaat uit een workshop van tweeënhalf uur.
Deze workshop is toegankelijk voor trainers, coaches en andere stafleden uit verschillende sporten en sportdisciplines.
Aan bod komt o.a.:
Jullie ervaringen met het voeren van gesprekken over gewicht of eetproblemen. Wat werkt wel en wat werkt niet in gespreksvoering? De juiste randvoorwaarden voor een gesprek creëren Eigen barrières en overtuigingen om het gesprek niet te voeren De te volgen stappen in een gesprek Handige en onhandige vragen. Basisgesprekstechnieken. Motivatietechnieken in een gesprek. Het observeren en analyseren van voorbeelden van handige en onhandige gespreksvoering. En we gaan gespreksvaardigheden oefenen, op elkaar, de docenten en/of op een trainingsacteur. De deelnemers krijgen een opdracht mee om het geleerde op de club in de praktijk te gaan brengen.

LET OP! Dit is de vervolgworkshop. Het heeft onze voorkeur dat je je inschrijft nadat je de basisworkshop hebt gevolgd maar dit is niet verplicht. In deze workshop zal daarom niet worden ingegaan op signalering, prevalentie, verwijsmogelijkheden, preventie. Daarvoor kun je de basisworkshop volgen die 3 keer per jaar wordt gegeven.
Onze trainers zijn deskundig op het gebied van eetproblematiek en kennen de achterliggende psychologische mechanismen. Zij weten als geen ander hoe het werkt en leren jou hoe je je sporters hierin kunt begeleiden. Zij zijn daarbij als psycholoog getraind en ervaren in gespreksvaardigheden.

Offline training voor coaches € 75,00
Online training voor coaches: € 62,50
Inschrijven Terug

Locatie

Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail