Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Webinars KNHS Talentenplan: Sportouder (Opleiding)

maandag 15 april 2024 19:30 - 21:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 1-10-2023
Inschrijven voor 15-4-2024
Organisatie
E-mail talentenplan@knhs.nl
Locatie
Adres Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO
E-mail info@knhs.nl
  • Programma
Let op! Inschrijven voor dit webinar is alleen mogelijk voor deelnemers van het KNHS Talentenplan. (Ouders/verzorgers dienen dus via het account van de ruiter/amazone in te schrijven).

Prestatiegedrag: sportouder een vak apart (ouders)
Expert: Ivo Spanjersberg
Toelichting: Ouders zijn de grootste sponsoren van de Nederlandse sport, zonder jullie geen gevulde zalen of velden met kinderen die met plezier hun sport kunnen beoefenen of hun ambitie kunnen najagen. Soms is het leuk, vaak is het prachtig, maar niet zelden is het moeilijk en lastig. In de auto terug komen de verhalen over gedrag van vriendjes, tegenstanders of de trainer. Met geduld hoor je die als ouder aan en probeer je te vertalen wat dat betekent en wat er van jou verwacht wordt: moet ik hier iets mee of moet ik het loslaten, hoort dit er bij, is het acceptabel?

Met het intensiever worden van trainingsuren en wedstrijdmomenten, groeien ook die lastige overwegingen. Iedere keer weer geef je je kroost in de handen van de coaches en trainers; verantwoordelijkheden lijken soms in elkaar over te vloeien. Ook lijken de belangen wel eens te botsen of is het lastig de groeiende eisen die het sporten met zich mee brengt te verenigen met wat praktisch haalbaar is. Eens te meer dank en begrip voor de rol van de ouder. Tijdens deze online workshop, onder leiding van sportpsycholoog Ivo Spanjersberg (VSPN), wordt aandacht besteed aan de thema’s; stimuleren van zelfstandigheid, puberbrein en omgaan met de emoties van je kind. Theorie zal tijdens de workshop worden afgewisseld met veel interactie.

*De inhoud van dit webinar zal anders zijn dan de webinars van voorgaand seizoen
Terug

Locatie

Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

KNHS Talentenplan webinars
Stuur e-mail