Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Opleiding Federatievertegenwoordiger (Opleiding)

zondag 1 januari 2023 00:00 - zondag 31 december 2023 00:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 20-9-2022 12:38
Inschrijven voor 28-2-2023
Organisatie
E-mail officialopleidingen@knhs.nl
Website www.knhs.nl
Locatie
Adres Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL ERMELO
Telefoon +31577408300
Website www.knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
Zie details voor aanvullende informatie
OPLEIDING FEDERATIEVERTEGENWOORDIGER CAT. 1
Jaarlijks worden er zo'n 7500 wedstrijden georganiseerd met 8.750 wedstrijddagen. Voor categorie 1-wedstrijden en een aantal categorie 2 en 3 wedstrijden worden speciaal daarvoor opgeleide federatievertegenwoordigers aangewezen. Op overige wedstrijden vervult één van de juryleden die taak.Paardensportfanaten gezocht:
Ben jij een groot liefhebber van de paardensport? Draag jij paardenwelzijn actief een warm hart toe? Is eerlijke sport voor jou een must? Én heb jij uitstekende gespreksvaardigheden?

Dan zoeken wij jou als Federatievertegenwoordiger!
De KNHS wil namelijk het enthousiaste team van Federatievertegenwoordigers vergroten, lees snel verder voor meer informatie.
Ieder jaar zijn er duizenden wedstrijden onder de vlag van de KNHS. Op een deel van deze wedstrijden zijn onze Federatievertegenwoordigers aanwezig om toe te zien op het welzijn van het paard en een eerlijk verloop van de wedstrijd. Op kampioenschappen en Categorie 1 wedstrijden is altijd een Federatievertegenwoordiger aanwezig.
Paardenwelzijn is niet alleen belangrijk om voor ons geliefde paard te zorgen, maar zorgt ook voor begrip voor de paardensport van mensen buiten de paardenwereld. Op deze manier creëren we meer draagvlak.
Het naleven van regelementen en eerlijk samen sporten klinkt simpel, maar wanneer er gestreden wordt om de eer en prijzen komen regels soms onder druk te staan, ook kan het voorkomen dat het reglement niet voorziet in een onvoorziene situatie.
De Federatievertegenwoordiger heeft een preventieve, toezichthoudende en (indien nodig) handhavende taak. Daarnaast is de Federatievertegenwoordiger bevoegd wijzigingen aan te brengen in het verloop van de wedstrijd.
Hier komt best veel bij kijken. Jouw aanwezigheid heeft vooral een preventieve werking, maar op het moment dat er zaken (dreigen) te gebeuren waarbij welzijn en Fair Play in het geding komen, wordt er van jou verwacht dat je actie onderneemt. Een blik kan vaak al genoeg zijn en anders is een kort, veelal informatief, gesprek met de ruiter of amazone, official of wedstrijdorganisatie vaak al voldoende. En soms is het helaas nodig om iemand uit te sluiten of een officiële waarschuwing te geven, uiteraard volgens de geldende procedures en rapportages. Officiële protesten worden bij jou ingediend en handel jij af, vaak in samenspraak met de andere officials en betrokkenen. Een pittige job, waarbij jij de hoeder bent van een eerlijk wedstrijdverloop.
Het is van groot belang dat je op de hoogte bent van de KNHS-reglementen en dat je bijzonderheden duidelijk rapporteert naar de KNHS. Daarnaast ben je communicatief vaardig en kan je deelnemers en collega officials voorzien van goede uitleg bij vraagstukken die zich voor doen op een wedstrijd. Je staat in nauw contact met de collega’s van de afdeling handhaving en zorgt dat zij na een wedstrijd vlot jouw rapportage ontvangen zodat ze de afhandeling van de meldingen vlot kunnen laten verlopen.
Jouw profiel:
• Jij draagt paardenwelzijn en eerlijke sport een warm hart toe en bent bereid om op het moment dat deze zaken in het geding komen hierop op de juiste wijze actie te ondernemen.
• Jij hebt goede communicatieve skills en bent in staat om ruiters en amazones op een vriendelijke manier te benaderen en aan te spreken waar nodig.
• Jij bent benaderbaar en legt makkelijk contact
• Je bent objectief en integer
• Jij staat stevig in je schoenen
• Jij bent een ambassadeur van de KNHS
• Je bent in staat om conform protocol te werken
• Je bent lid van de KNHS en minimaal 30 jaar oud
• Positieve beoordeling van het intakegesprek
Opleiding
De opleiding tot federatievertegenwoordiger categorie 1 bestaat uit enkele lesavonden (theorie en praktijk). De opleiding wordt afgerond met een aantal praktijkstages
Start opleiding
Voorjaar 2023

Kosten
Kosten voor deze opleiding zijn 100,-
Na het behalen van de bevoegdheid krijgt de controleur materialen in bruikleen. Hiervoor wordt een borg gevraagd.
Inschrijven
Voor deze opleiding kun je je tot 31 december 2022 inschrijven via Mijn KNHS. Wanneer je aan de bovengenoemde toelatingseisen voldoet, wordt ja na sluitingsdatum geïnformeerd over de verdere selectieprocedure. Een assessment zal daar onderdeel van zijn.
Terug

Locatie

Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Officials
Stuur e-mail