Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Ruiter revalidatie door De Ruiterschool (Opleiding)

vrijdag 28 oktober 2022 09:00 - zaterdag 29 oktober 2022 17:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 19-7-2022
Inschrijven voor 28-10-2022
Organisatie
Website
Locatie
Adres Flierbos accommodatie Paard en Groen
Hellegatsestraat 31
4727 TA MOERSTRATEN
Mobiel +31641421154
E-mail info@deruiterschool.nl
  • Aanvullende informatie
Dit congres wordt georganiseerd door De Ruiterschool. Voor vragen over de ticketverkoop kunt u direct contact opnemen met de organisator
Voor deze bijscholing worden 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificaties
Kosten 325 Euro
Heb je regelmatig ruiters of amazones in behandeling in de praktijk voor revalidatie? Of begeleid je op regelmatige basis ruiters op fysiek vlak? Kom tot een beter resultaat door gerichter te behandelen op de ruitersport!

We kennen allemaal wel het zinnetje: “Paardrijden dat is geen sport, dat is er maar gewoon opzitten en het paard doet het werk.” Maar is dit ook wel zo?

Paardrijden is een sport in al zijn facetten. Dus laten we tijdens deze cursus spreken over ruitersport i.p.v. paardensport, want correct paardrijden vraagt best wel wat van een ruiter!

Het paard verwacht van de ruiter meer dan voldoende lenigheid, een functionele vormspanning, een uitmuntende balans, een feilloze fijne motoriek, een gecontroleerde reactiesnelheid en een soepele coördinatie. Een vloeiende beweging, zonder gebruik van pure kracht, want dat is enkel nodig voor randactiviteiten zoals voor het stallen uitmesten, hinderissen zetten en wedstrijdgerij slepen.
Laat deze hele reeks van sportkenmerken nu de basis zijn van ruiterbiomechanica, de revalidatie van de ruiter en de ruiter training.

Tijdens deze cursus nemen we u dan ook graag mee in de verdere uitdieping van deze onderwerpen zodat je in de toekomst beter of nòg beter ruiters kan begeleiden.

Wat zijn de leerdoelen?
Het begrijpen van ruiterbiomechanica en zijn implementatie tijdens de sport.
Inzicht krijgen in de anatomie en het lichaamsgebruik van de ruiter
Het analyseren/screening van het functionele ruiterlichaam en zijn noden.
Inzicht krijgen in typische pathologie die voorkomt bij ruiters.
Het integreren van specifieke ruitergerichte oefeningen in de revalidatie
De ruiter niet alleen efficiënt revalideren maar ook werken aan blessurepreventie d.m.v. functionele ruitertraining
Docenten
Philippe Minguet studeerde af als Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de KULeuven en volgde daarna een hele reeks ruitergerichte opleidingen. Hij is gepassioneerd door de biomechanica van de ruiter en de invloed hiervan op de rijvaardigheid. Als all-round ruiter volgde hij dan ook talloze cursussen rond houding & zit bij grootheden in de dressuur en eventingsport. Zijn favoriete quote: ” Als je aan je paard werkt wordt je paard beter, als je aan jezelf werkt wordt elk paard beter“.

Naast eigenaar van Equi-Training, is hij eveneens docent Anatomie aan de Vlaamse trainersschool, praktijkdocent ruiterfitheid en ruiterbiomechanica in de opleiding tot zelfstandig instructeur bij Syntra, verzorgt hij praktijk en theorie-sessies tijdens de basis en vervolmakingscursussen van LRV en werkt hij in samenwerking met KU Leuven mee aan wetenschappelijk onderzoek betreffende ruiterbiomechanica.

Jelle Ceuleers studeerde af als Master in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de KUL met als afstudeerrichting musculoskeletale aandoeningen en sportrevalidatie. Hij ronde ook dit jaar de opleiding osteopathie aan het International Academy of Osteopathy in Gent af. Hij is werkzaam in de Summit Sportpraktijk te Heverlee (België) en bij Equi-Training.

Omwille van zijn expertise in zowel de manuele therapie als sportrevalidatie en zijn eigen internationale ruiter-carrière is hij de uitgelezen persoon voor revalidatie en training van ruiters.Voor wie is deze cursus geschikt?
Fysiotherapeuten, Oefentherapeuten, RuiterVitaal Coaches, RuiterFit coaches, Kinesitherapeuten, sportkinesitherapeuten, manueel therapeuten, bewegingswetenschappers en osteopaten met interesse in ruitersport.

Waar is deze cursus?
Deze 2 daagse cursus wordt gegeven bij ‘t Flierbos in Moerstraten. Hier zijn we van alle gemakken voorzien tijdens de cursus. Als je wilt kun je hier ook blijven overnachten. Neem voor de mogelijkheden contact op met ‘t Flierbos: paardentraining@flierbos.nl

Wat is er inbegrepen?
Syllabus, lunch en koffiepauzes. Heb je allergieën of dieetwensen? Laat het ons tijdig weten!

Overnachten is mogelijk op de locatie, maar niet inbegrepen.
Terug

Locatie

Flierbos accommodatie Paard en Groen
Hellegatsestraat 31
4727 TA MOERSTRATEN

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail