Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Instructeurscongres 2022 (Opleiding)

zondag 18 september 2022 09:03 - 15:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Plaats beschikbaar
Inschrijving mogelijk vanaf 1-7-2022
Inschrijven voor 18-9-2022
Locatie
Adres Expo Haarlemmermeer B.V.
Stelling 1
2141 SB VIJFHUIZEN
E-mail info@expohaarlemmermeer.nl
  • Aanvullende informatie
  • Programma
Dit congres wordt georganiseerd door KNHS Academy en Horse Event. Voor vragen over de ticketverkoop kunt u direct contact opnemen met de organisator info@horse-event.nl
Voor deze bijscholing worden 50 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de basiskwalificatie

Programma:

Op zondag 18 september 2022 vindt tijdens Horse Event, na een onderbreking van 2 coronajaren, de derde editie van het KNHS Instructeurscongres plaats. Een goede instructeur of docent is goud waard! Als instructeur leg je de basis voor goed paardrijden. Een belangrijke taak dus en daarom vinden we het belangrijk om onze instructeurs in het zonnetje te zetten.

Het programma is breed van opzet met diverse sprekers met verschillende educatieve achtergronden. Dit jaar zijn er ook weer verschillende parallel sessies tijdens het congres. Je kunt zelf kiezen welke parallel sessies je wilt volgen.

Programma
Het KNHS Instructeurscongres heeft het thema ‘De Instructeur als regisseur’. KNHS en Horse Event zijn trots op de toezegging van topsprekers als Marc Pierard en Vincent Bijlo en Marion Schreuder als vertrouwde dagvoorzitter.

Uiteraard is er ruimte om elkaar te ontmoeten, bij te praten en Horse Event en de standhouders te bezoeken. Het congres start met een koffie ontvangst, er wordt gezamenlijk geluncht op de beursvloer en na afloop is er vanaf 15.00 uur tijd om Horse Event te bezoeken. Ga voor het volledige programma van het KNHS Instructeurscongres en Horse Event naar www.horse-event.nl.

Op zondag 18 september 2022 vindt tijdens Horse Event, na een onderbreking van 2 coronajaren, de derde editie van het KNHS Instructeurscongres plaats. Het thema dit jaar is ‘De Instructeur als regisseur’. De KNHS en Horse Event zijn trots op de toezegging van topsprekers als Marc Pierard, Jan Sleijfer en Vincent Bijlo en Marion Schreuder als vertrouwde dagvoorzitter.

De instructeur als regisseur
In de driehoek paard, ruiter, begeleider staat de instructeur centraal en heeft hij of zij de regie. Hoe vul je deze rol als instructeur optimaal in? Paardengedragsdeskundige Dr. Marc Pierard neemt ons mee in vragen als ‘Hoe leert een paard?’ en ‘Hoe passen we deze kennis echt goed toe tijdens het geven van instructie?’ Sportpsycholoog Drs. Jan Sleijfer van NLsportpsycholoog legt de focus op de begeleider in zijn presentatie ‘Wie hebben de teugels in handen?’, waarbij ook de rol van ‘sportouders’ aan bod komt. Na de pauze staat de ruiter in de schijnwerper in diverse praktijksessies met onder andere Jack Ansems en Tineke Bartels. Cabaretier Vincent Bijlo sluit het congres op spectaculaire wijze met het belangrijke onderwerp ‘een veilig sportklimaat’. Waar ligt de grens tussen een duidelijke uitleg geven en grensoverschrijdend gedrag? Mag een instructeur het been van een ruiter aanraken om uit te leggen op welke plek de hulp beter tot zijn recht komt? Wat doe je als instructeur als de ouders fanatieker zijn dan het onzekere kind op die nét te wakkere, talentvolle sportpony? Vincent neemt ons op zijn geheel eigen wijze mee.Vertrouwde dagvoorzitter
Marion Schreuder is, uiteraard, weer de vertrouwde dagvoorzitter. Marion begeleidt het programma en de praktijksessies op haar eigen enthousiaste en professionele wijze. Marion interviewt diverse topjeugdruiters uit het kader over hun ontwikkeling tot ruiters in de sport. Het instructeurscongres wordt afgesloten met de uitreiking van de HIP Award ‘Hippische docent/ instructeur van het Jaar’.

Elkaar ontmoeten
Uiteraard is er ruimte om elkaar te ontmoeten, bij te praten en Horse Event en de standhouders te bezoeken. Het congres start met een koffie ontvangst, er wordt gezamenlijk geluncht op de beursvloer en na afloop is er vanaf 15.00 uur tijd om Horse Event te bezoeken. Ga voor het volledige programma van het KNHS Instructeurscongres en Horse Event naar www.horse-event.nl.

Inschrijven Terug

Locatie

Expo Haarlemmermeer B.V.
Stelling 1
2141 SB VIJFHUIZEN

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail