Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Belasting van het jonge paard door Bartels H&H (Opleiding)

zaterdag 2 juli 2022 10:00 - 16:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 21-3-2022
Inschrijven voor 2-7-2022
Locatie
Adres Stal Belvedere
Bovenstraat 73 a
4741 TP HOEVEN
Telefoon +31165503665
Mobiel +31653130286
E-mail arnohollander@home.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
Zie details voor meer informatie
Deze bijscholing wordt georganiseerd door Bartels Horse and Health Instituut. Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.
Voor deze bijscholing worden 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificatie.

Programma:

Beschrijving
De Belasting van het jonge paard

Deze cursusdag staan groei en belasting van het jonge paard centraal.

De manier waarop we een paard belasten, vanaf zijn geboorte tot op hoge leeftijd is zeer bepalend voor zijn fysieke gesteldheid. Hoe we een veulen houden, hoeveel beweging deze krijgt en hoe deze gedurende zijn jonge jaren belast wordt heeft invloed op zijn latere belastbaarheid.
Dr. Ben Gorissen deed onderzoek naar het skelet van jonge paarden. Hij werkte bovendien als docent anatomie op de faculteit Diergeneeskunde. Zijn kennis zal hij deze dag gebruiken om de deelnemers uitleg te geven over het skelet in de groei, de invloed van beweging en belasting en onze rol als eigenaren, trainers en therapeuten daarin.

Denk aan vraagstukken als: Op welke manier fok ik mijn veulen het beste op? Wat doet vroegtijdige belasting met een paard? Op welke leeftijd kunnen we een paard gaan beleren en welke factoren spelen daarbij een rol? Wat kunnen we zelf zien en doen om een paard zo gezond mogelijk volwassen te laten worden? Ook deze dag zal theorie met praktijk gecombineerd worden. We zullen een veulen en paarden in de opfok observeren, maar ook 3 jarigen zien en paarden die al een tijdje onder het zadel zijn. Er is tevens ruimte voor discussie en de deelnemers worden uitgedaagd zelf na te denken over onze aanpak van (jonge) paarden.
Prijs €150,00
Terug

Locatie

Stal Belvedere
Bovenstraat 73 a
4741 TP HOEVEN

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail