Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Informatieve avond over hippische wetgeving (Opleiding)

donderdag 2 juni 2022 19:30 - 22:30
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Last minute
Inschrijving mogelijk vanaf 6-5-2022
Inschrijven voor 30-5-2022
Locatie
Adres Diverse Locaties
De Beek 125
3852 PL ERMELO
Telefoon 0577408300
E-mail servicedesk@knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
  • Programma
Deze avond word gehouden bij Millstream Heimolen 41 4625 DC Bergen op Zoom
Deze bijscholing wordt georganiseerd door Millstream.Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.
Voor deze bijscholing worden 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificatie.

Programma:
Informatieve avond over hippische wetgeving
De belangrijkste wettelijke regels worden besproken en uitgelegd aan de hand van de (nieuwe) Wet en rechterlijke uitspraken. Annemarie zal zoveel als mogelijk antwoord geven op vragen zoals:- Wanneer is een paard of een product non-conform?- Kan ik als commissionair aansprakelijk worden gesteld voor een gebrek?- Hoe zit het nou met de zgn. garantietermijn? Moet ik een paard/product terugnemen?- Heeft de koper onderzoeksplicht?- Binnen welke termijn moet een koper klagen?- Kan ik bepaalde aanspraken uitsluiten in mijn koopovereenkomst?- Wie draagt het risico van transport- Welke kosten kan de koper op mij verhalen?Aan de hand van rechterlijke uitspraken zal worden besproken hoe rechters de wettelijke regels toepassen bij de koop en verkoop van paarden maar ook zal worden stilgestaan bij toepassing van deze regels bij de verkoop van producten, denk aan zadels en overige aanverwante producten. Koop op afstandAandacht zal worden besteed aan de regels over de bedenktijd bij op afstand gekochte roerende zaken (waaronder dus ook paarden), de zgn. “herroepingstermijn” en de gevolgen daarvan in de praktijk. Tussendoor kunnen vragen gesteld worden. Het is de bedoeling om met elkaar praktijkvoorbeelden te delen.

Wie is Annemarie van Toorn?
Annemarie van Toorn studeerde af in het Nederlands Recht (privaatrecht) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na haar studie werkte zij enige jaren als jurist bij de vakbond en gemeente. In 1999 werd zij als advocaat beëdigd. Na haar opleiding en stage vestigde zij zich in 2003 als zelfstandig advocaat in Rotterdam.Haar kracht als advocaat is niet alleen gebaseerd op haar juridische kennis en jarenlange ervaring als proces-advocaat maar ook op haar passie voor het vak en de persoonlijke betrokkenheid bij haar cliënten.Paarden zijn haar grote passie. Reden dat Annemarie zich heeft gespecialiseerd op het gebied van het hippisch recht. Zij combineert haar kennis en liefde voor de paardensport met haar juridische kennis en ervaring binnen de advocatuur.
Programma
19:00 uur: Ontvangst
19:30 uur Welkom en voorstellen
19:45 uur: Koop & Consumentenkoop: de wettelijke regels
20:30 uur : Pauze
20:45 uur: Koop & Consumentenkoop: in de praktijk
21:30 uur: Pauze
21:45 uur: Koop op afstand: regelgeving & de praktijk
22:15 uur: Vragen ronde
22:30 uur
Inschrijven Terug

Locatie

Diverse Locaties
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail