Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

KNHS College Tour 'Lesgeven aan kinderen' (Evenement)

woensdag 29 december 2021 14:30 - 17:00
  • Vanaf €20,66 
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 27-10-2021
Inschrijven voor 29-12-2021
Organisatie
E-mail w.plaisier@knhs.nl
Locatie
Adres Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL ERMELO
Telefoon +31577408300
Website www.knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
  • Kosten
Uitgesteld vanwege lockdown
Woensdagmiddag 29 december staat tijdens de College Tour het lesgeven aan kinderen centraal. Een belangrijk thema voor instructeurs van maneges en verenigingen, maar ook interessant voor ouders van ponykinderen. Barbara Wielders en Marion Schreuder leren je deze avond de fijne kneepjes van het lesgeven aan kinderen en nemen je mee in de wereld van het opgroeiende kind en waarom het belangrijk is voor instructeurs en ouders om daar iets van te weten.

Het geven van paardrijles aan kinderen vraagt andere vaardigheden van instructeurs. Op welke manieren leren kinderen en kun je als instructeur of ouder daar goed op inspelen. Didactiek en pedagogiek voor diverse leeftijdsfases van de jeugd staan centraal deze middag.

Er verschijnen ruiters in de baan van verschillende leeftijden en daarmee gaan wij spelenderwijs aan de gang. Dat ieder kind anders is, is geen nieuws. Maar hoe ontvangen de kinderen in de baan jouw aanwijzingen en tips? Snappen ze wat je bedoelt en kunnen ze het ook uitvoeren. Heel belangrijk daarom verdiep je in het kind wat je lesgeeft en stem daar je instructies op af.

Barbara Wielders
Barbara is begonnen in het basisonderwijs. Van daaruit komt haar interesse in ontwikkeling en opvoeding van kinderen verder doorgegroeid. Haar cum-laude afgeronde Masterstudie pedagogiek, met de specialisatie Pedagogiek & Natuur heeft ervoor gezorgd dat zij nu een bedrijf runt rondom kinderen, paarden en lesgeven. Het schrijven en zelf uitgeven van het boek ‘Kinderen leren paardrijden’, waarin de sociaalpedagogische aspecten centraal staan, is vertrekpunt geweest voor deze werkzaamheden. Barbara geeft al jarenlang door het hele land (KNHS) nascholingen voor instructeurs over lesgeven aan kinderen. Samen met haar man heeft Barbara een hobby boerderij. Ook schreef zij een kinderboek over de avonturen met haar paarden Boris & Broes. Samengevat buigt Barbara zich graag over de theorie rondom de ontwikkeling en het gedrag van kinderen (met dieren) en vertaalt dit graag naar de dagelijkse praktijk.

Marion Schreuder
Marion Schreuder was jarenlang hoofddocent in Deurne bij de Nederlandse Hippische Beroepsopleidingen. Ruim drie jaar geleden trad ze in dienst als hoofddocent bij de KNHS. Daarvoor was ze al actief betrokken bij de niveau 5 opleidingen bij de KNHS, maakte ze deel uit van het trainersplatform en kennen we Marion als één van de grondleggers en bedenkers van het KNHS Talentenplan. Marion heeft veel organisatorisch en onderwijskundige kennis en ervaring die van onschatbare weerde is voor de verdere ontwikkeling van de instructeursopleidingen. Vanwege haar verdiensten voor het opleidingen van ruiters, trainers en instructeurs heeft Marion dit jaar de Gouden KNHS Speld ontvangen.

Voor het bijwonen van deze College Tour ontvangen instructeurs met een KNHS licentie 50 punten op de basiskwalificatie

Hieronder ziet u de prijzen per lidmaatschap.


PrijscategoriePrijs
Leden€ 20,66
Niet Leden€ 24,79
Terug

Locatie

Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs KNHS College Tour
Stuur e-mail