Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Seminar Optimaal presteren zonder stress (Opleiding)

vrijdag 18 september 2020 14:00 - 18:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 1-9-2020
Inschrijven voor 15-9-2020
Organisatie
Website k-dressuur.nl/portfolio/bezoekers/
Locatie
Adres Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL ERMELO
Telefoon +31577408300
Website www.knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
Zie details voor meer informatie!
Deze bijscholing wordt georganiseerd door NK Dressuur Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.
Voor deze bijscholing worden 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificatie.

Programma:

• Inhoud:
o Clinic, gegeven door Sanne Beijerman & Rodrigo Laserna in de Amaliahal met het thema: Optimaal presteren zonder stress
o Gevolgd door het bijwonen van de kür op muziek van het Nederlands Kampioenschap U25 met daarbij uitleg van een jurylid over de gereden proeven.
• Seminar tickets kosten € 25,- en zijn verkrijgbaar via www.nk-dressuur.nl/portfolio/bezoekers/
• Vragen, info@nk-dressuur.nl of bel 0411-724444

Sanne Beijerman: Sanne Beijerman is Grand-prix dressuuramazone, KNHS gediplomeerd coach 5 en SPORTPSYCHOLOOG VSPN® gespecialiseerd in de mentale training van hippische sporters zoals Daphne van Peperstraten, Diederik van Silfhout en Claire de Ridder.
Sanne heeft in Nederhorst den Berg haar praktijk met dressuurstal waar zij sportpsychologische begeleiding geeft aan hippische sporters van alle niveaus en lesgeeft aan een aantal goed presterende wedstrijdcombinaties.

Sanne: “Durf te dromen, stel duidelijke doelen, werk er hard voor, leer door vallen en opstaan, blijf kijken waar je kunt verbeteren, neem zo nu en dan even afstand om te kijken of je nog wel op je doel af gaat. Durf te veranderen als het antwoord nee is en geniet van de stappen op jouw weg, want je leeft alleen maar in het hier en nu en dat is enige moment dat je kunt genieten.”


Rodrigo Laserna: De uit Colombia afkomstige Rodrigo Laserna is opgeleid bij de Royal Andalusian School of Equestrian Art in Spanje. Hier reed hij mee in de bekende school quadrille en nam hij deel aan voorstellingen in het buitenland. Vanuit Jerez werd hij uitgezonden naar Shanghai, China, waar hij het bekende bedrijf Heilan hielp bij het opzetten van de quadrille. In Shanghai kwam hij in contact met Academy Bartels waar hij vervolgens een aantal jaar gewerkt heeft en verschillende trainingsarrangementen en clinics heeft gegeven.
Rodrigo werkt veel met grondwerktraining, laat zien hoe hij de paarden aan de hand traint en legt daarbij duidelijk uit waarom het een waardevolle aanvulling kan zijn.

Rodrigo: ‘Ik vind het leuk om mensen en paarden te ontmoeten en ze te helpen. Ook vind ik het interessant om te zien hoeveel een ruiter leert door te kijken naar het werk dat ik met het paard doe, en door te luisteren naar de tips die ik geef.”

De reacties op het grondwerk zijn heel positief; velen verbazen zich erover hoe Rodrigo iets over hun paard kan vertellen terwijl hij er alleen naast heeft gelopen. Hij probeert de communicatie van ruiter naar paard te vertalen: Rodrigo probeert iets uit te leggen aan het paard, en zodra het paard het snapt, snapt hij zijn ruiter ook beter. Verder houdt Rodrigo zich bezig met verzameling, soepelheid en de reactie van het paard.
Tijdens het NK Dressuur zullen Sanne en Rodrigo samen dieper ingaan op de thema’s ontspannen lesgeven, maar toch het optimale uit de combinatie halen en verminderen van stress bij ruiter en paard. In de vorm van praktische uitleg en toelichting geven Sanne en Rodrigo tips en hulpstukken om ontspannen les te geven.

Terug

Locatie

Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail