Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Congres "sportcoach vraagstukken" door NLCoach (Opleiding)

vrijdag 29 november 2019 16:00 - 20:45
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Wachtlijst
Inschrijving mogelijk vanaf 19-8-2019
Inschrijven voor 29-11-2019
Locatie
Adres Tenniscenter Heuvelrug
Mariniersweg 3
3941 XK DOORN
Telefoon +31343416373
E-mail info@tenniscenterheuvelrug.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
Inschrijven kan alleen via https://www.nlcoach.nl/event/congres-sportcoach-vraagstukken-van-dilemmas-naar-uitdagingen/
Voor meer info klik op details
Deze bijscholing wordt georganiseerd door NLCoach. Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator. https://www.nlcoach.nl/

Voor deze bijscholing krijgen KNHS instructeurlicentiehouders 50 theoriepunten op de overige kwalificaties.

Op vrijdag 29 november organiseert NLcoach in samenwerking met topcoach Robin van Galen het congres ‘Sportcoach vraagstukken – van dilemma(s) naar uitdaging(en)’. Het congres start om 16.00 uur en eindigt om 20.45 uur. Het congres biedt plaats voor maximaal 90 personen en vindt plaats in Doorn!

Inhoud:
Ons mooie vak is continu in beweging. Er komen steeds meer nieuwe ideeën, ontwikkelingen en theorieën bovendrijven die men toepast in het begeleiden van sporters en teams. Het is van belang dat je op de hoogte blijft van deze veranderingen, er kennis van neemt en kijkt/onderzoekt wat het voor jou kan betekenen.

Door de invoering van al deze ontwikkelingen, theorieën etc. wordt het coachvak alsmaar professioneler; ook in de breedtesport! Tegenwoordig wordt er steeds meer verwacht van de trainer-coach. Sterker nog: de coach wordt meer en meer gezien als de rol / plek / positie waar wij als Nederlandse sport het verschil kunnen maken. De kwaliteit van de coach in Nederland moet omhoog, we moeten voorop blijven lopen, innovatief zijn etc. Dit zijn geluiden die meer en meer te horen zijn in de Nederlandse sport.

Echter hebben veel trainers en coaches steeds meer onzekerheden, twijfels en staan zij voor een tal van dilemma’s! Hoe ga ik om het mentale stuk? Hoe zit het met herstel (zowel fysiek als mentaal)? Welke type leiderschap laat ik zien? Hoe ga ik om met de zogenoemde X,Y & Z generatie, hoe zit het met het zelfregulerende vermogen van mijzelf en mijn sporter(s) en hoe geef / ontvang ik kritiek.

Tijdens dit congres komen een tal van onderwerpen voorbij die helpen om je vak zo goed mogelijk uit te oefenen. En dat is wat ons als trainer-coaches drijft (ongeacht niveau waarop de begeleiding plaatsvindt) – beter worden en onze sporters/teams ‘professioneler’ begeleiden!

Kennis delen, openheid, kwetsbaarheid en leren van elkaar staat dit congres centraal.

Het programma
In het plenaire gedeelte komt Robin van Galen aan het woord. Hij won met de Nederlandse waterpolovrouwen Olympisch Goud tijdens de Olympische Spelen van Beijing in 2008, was bondscoach van de Nederlandse waterpolomannen, was succesvol als club waterpolocoach en is momenteel commercieel directeur bij de KNZB.

Hij schreef dit jaar het boek ‘Dilemma’s van een topcoach’ waarin twintig toonaangevende topcoaches aan het woord komen over dilemma’s, twijfels, onzekerheden en moeilijke momenten.
Robin zal – tijdens het plenaire deel van het congres – spreken over zijn eigen specifieke ervaringen waar het gaat om dilemma’s, twijfels en moeilijke momenten, wat hij daarvan heeft geleerd en hoe hij daarmee vervolgens aan de slag is gegaan.

Workshops:
Na het plenaire gedeelte volg je twee workshops. In de workshops staat wederom ‘de vertaling naar de praktijk van de sportcoach’ centraal. Hier krijgt u veel handvatten waarmee u direct aan de slag kunt. De onderwerpen die tijdens de workshops uitgebreid aan de orde komen zijn:

Workshop 1 = Leiderschap, Zelfregulatie en zelfkritiek door Twan Paes, master docent op verschillende Business Schools, Directeur van het World Institute of Action Learning (WIAL) en gespecialiseerd in Team Performanc
Directeur van het World Institute of Action Learning (WIAL) en gespecialiseerd in Team Performance
Workshop 2 = Mentale begeleiding en psychologisch herstel door dr. Yannick Balk, universitair docent aan de Universiteit van Amsterdam (UvA), Sportpsycholoog en schaatscoach
Workshop 3 = Generaties en communicatie door Iris Gündel, de talentenacademie, Nederlands Kampioen Debatteren & Master of Business Administration – Change Management VU Amsterdam

Programma:

Congres ‘Sportcoach vraagstukken - van
dilemma(s) naar uitdaging(en)’

Vrijdag 29 november 2019,
Tenniscentrum Heuvelrug in Doorn
15.15 – 16.00 uur Inloop deelnemers
16.00 – 16.10 uur Opening door NLcoach
16.10 – 17.00 uur Bijdrage van Robin van Galen
17.00 – 17.15 uur Wissel naar de workshops
17.15 – 18.30 uur Workshopronde 1
(keuze uit drie workshops)
18.30 – 19.30 uur Broodjesbuffet
19.30 – 20.45 uur Workshopronde 2
(keuze uit drie workshops)
Vanaf 20.45 uur Borrel
InschrijvenInschrijven namens Terug

Locatie

Tenniscenter Heuvelrug
Mariniersweg 3
3941 XK DOORN

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail