Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

ASM Masters of Movement (Opleiding)

dinsdag 31 december 2024 00:00 - 00:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Plaats beschikbaar
Inschrijving mogelijk vanaf 14-6-2024
Inschrijven voor 31-12-2024
Locatie
Adres Diverse Locaties
De Beek 125
3852 PL ERMELO
Telefoon 0577408300
E-mail servicedesk@knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
Gedurende een heel kalenderjaar worden er 4 masterclasses georganiseerd.
Deze bijscholing wordt georganiseerd door ASM. Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.
Voor deze bijscholing worden 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificatie.
Onder het kopje "opleidingen en evenementen vind je het kopje "mijn licenties" en klik je bij de instructeurslicentie op "details". Onderaan is de knop "punten toevoegen". Daar lever je na afloop van de bijscholing het bewijs van deelname / certificaat in. Vervolgens worden de punten door afdeling Academy geregistreerd op de overige kwalificaties.

Elke masterclass wordt verzorgd door een wisselende keynote spreker. Dit is een erkende wetenschapper, topcoach of medici uit Nederland of het buitenland. Een lijst sprekers zijn te vinden bij de beoordelingen. Een vereiste is een ruime wetenschappelijke erkenning of praktijkervaring op het hoogste niveau (EK,WK,OS). De masterclasses worden aangeboden en begeleid door docenten van de ASM Academy en de founders van het Athletic Skills Model: Rene Wormhoudt (conditietrainer Nederlands Elftal mannen/vrouwen KNVB) en Prof. dr. Geert Savelsbergh (Hoogleraar Bewegingswetenschappen VU Amsterdam). Olympisch atleet en presentator Gregory Sedoc is tijdens de masterclasses de vaste verbinding tussen de deelnemers en sprekers
ASM algemeen
Het Athletic Skills Model is een talentontwikkelingsmodel dat zich richt op het breed motorisch ontwikkelen van sporters door 10 grondvormen van bewegen centraal te zetten. Dit is van toepassing op breedte- en topsport, jeugd en ouderen, met en zonder beperking. Er wordt gedacht vanuit Transfers of Learning, activiteiten, spelvormen, Donorsporten en Multisporten die bijdragen aan een veelzijdige ontwikkeling. Het ASM is onderbouwd op basis van wetenschappelijke onderzoeken die aantonen dat alzijdig bewegen zorgt voor minder blessures, betere prestaties, meer creativiteit en meer plezier. Deze nieuwe visie op bewegen is beschreven in meerdere boeken van het ASM. Een Nederlandstalig boek, verschenen in 2012. Engelstalig in 2018, in 2021 in het Japans. En nog twee Engelstalige boeken waarin het ASM bijdragen heeft geleverd aan hoofstukken.

Inhoud Masters of Movement
Voorbereiding: Voor aanvang van de masterclass ontvangen deelnemers ter voorbereiding een of meerdere (wetenschappelijke) publicaties gericht op het onderwerp. Deze zijn in samenspraak met de hoofdsprekers uitgezocht en worden 2 weken van te voren beschikbaar gesteld. Dit draagt eraan bij dat reeds bestaande basiskennis op voorhand bekend is en de masterclass een vervolg/verdieping is.
Algemene beschouwing: De masterclass bestaat uit een beschouwing van het thema in relatie tot veelzijdig bewegen door een van de founders van het ASM. Hierin worden de actuele inzichten gedeeld en wordt gezorgd voor de benodigde basiskennis van de deelnemers.
Keynote: Vervolgens volgt een lezing van de hoofdspreker waarin alle praktische en/of wetenschappelijke inzichten met de deelnemers worden gedeeld. Tijdens de masterclass zijn er diverse momenten voor vragen en interactie om de opgedane kennis te vertalen naar de eigen sport en praktijksituatie.
Q&A: Om de opgedane kennis te vertalen naar de diverse praktijksituaties is tijdens een vraaggesprek de mogelijkheid om eigen vragen te stellen en discussie te voeren met collega-deelnemers. De Q&A sessies worden begeleid door vooraf ingevulde stellingen om verschillende kanten voldoende te belichten en alle deelnemers actief deel te laten nemen. Praktijkworkshops: De masterclasses worden ondersteund met een praktijkworkshop. Tijdens deze sessies worden training- en oefenvormen gedeeld die de deelnemers kunnen toepassen in hun eigen trainingen.
Online community: Voor en na elke masterclass hebben alle deelnemers toegang tot een online community waar zij onderling contact met elkaar houden. In deze omgeving worden op diverse wijze de inhoud van de masterclasses gepresenteerd (podcast, artikelen, samenvattingen) en worden activerende vragen gesteld in de vorm van poll’s en open vragen om de geleerde inhoud van de masterclasses blijvend op te halen. Via deze online community hebben alle deelnemers ook de mogelijkheid nog aanvullende vragen/opmerkingen met de sprekers te delen. Met de fysieke aanwezigheid tijdens de masterclass wordt een toegankelijke interactie met de sprekers mogelijk gemaakt zodat de behandelde inhoud direct vertaald kan worden naar een praktische toepassing van de deelnemers. De unieke combinatie met de online community zorgt voor blijvend contact met andere deelnemers en de mogelijkheid vooraf en na afloop eigen leerwensen te delen. De wisselende sprekers/coaches die zowel kennis en praktijk vanuit een grote variatie aanbieden zorgt dat de deelnemers vakoverstijgend kennis opdoen en dat daarmee kruisbestuiving tussen de diverse takken van sport ontstaat.Deelnemerskosten; €495,- voor een jaarticket. €195,- voor een single ticket
Inschrijven Terug

Locatie

Diverse Locaties
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail