Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

"Hou hem Heel" (Opleiding)

zaterdag 7 september 2024 09:30 - dinsdag 7 januari 2025 17:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Last minute
Inschrijving mogelijk vanaf 3-6-2024
Inschrijven voor 7-9-2024
Locatie
Adres Horses in Hand
Burmadeweg 12
2391 MS HAZERSWOUDE-DORP
Mobiel +31638694262
E-mail info@horsesinhands.nl
  • Aanvullende informatie
Deze bijscholing wordt georganiseerd door Horses in Hand.. Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.
Voor deze bijscholing worden 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificatie.
Onder het kopje "opleidingen en evenementen vind je het kopje "mijn licenties" en klik je bij de instructeurslicentie op "details". Onderaan is de knop "punten toevoegen". Daar lever je na afloop van de bijscholing het bewijs van deelname / certificaat in. Vervolgens worden de punten door afdeling Academy geregistreerd op de overige kwalificaties.

Het programma "Hou Hem Heel" is een specifieke training gericht op het gezond houden van paarden door kennis en vaardigheden te verwerven met betrekking tot de rijkunst en de paardenhouderij. Het programma bestaat uit vijf modules die in lesweekenden worden aangeboden, evenals optionele terugkomdagen voor de eerste drie modules.

Korte samenvatting van de modules:
Module 1: Hoofd, nek, hals
Module 2: Rug en bekken
Module 3: Benen
Module 4: Huisvesting en voeding - Dr. Hilde Vrancken, dierenarts, belicht het maagdarmstelsel.
Module 5: Harnachement - Suzanna van Wieringen, zadelmaker, is betrokken bij deze module.

Elk lesweekend kent de volgende structuur:
Denken: Hierin wordt de theorie van anatomie en biomechanica behandeld. Er wordt dieper ingegaan op hoe de anatomische structuren van het paard functioneren tijdens het rijden, de invloed van hulpen op de biomechanica van het paard en verschillende trainingsvormen.
Zien: Inspectie en analyse. Na het theoretische deel wordt er gefocust op het visueel beoordelen van paarden, hun conformatie, bewegingskwaliteit en het herkennen van signalen die informatie geven over de trainbaarheid van het paard.
Voelen: Palpatie en analyse. Deelnemers leren om fysieke signalen te herkennen op en naast het paard, zoals het voelen van gezonde spieren versus gespannen of onderontwikkelde spieren, en het herkennen van andere veranderingen zoals zwellingen.
Doen: Rijden onder begeleiding. Tijdens dit deel krijgen enkele deelnemers directe rijlessen, terwijl anderen hun les op een terugkomdag ontvangen. Dit deel richt zich op het praktisch toepassen van de geleerde theorieën en technieken.Bij het doorlopen van het cursusprogramma leren deelnemers om blessures bij paarden te voorkomen door ze in balans te brengen tijdens het rijden.

De cursus legt sterk de nadruk op het herkennen van een paard dat in balans is en het verschil met een paard dat uit balans is. Dit wordt bereikt door de deelnemers inzicht te geven in de biomechanica van het paard, het effect van dressuur op het functioneren van het paardenlichaam, en de risico's wanneer bepaalde voorwaarden zoals verticale balans en impuls niet aanwezig zijn. Daarnaast worden andere factoren die de biomechanica van het paard beïnvloeden, zoals huisvesting, voeding en harnachement, ook behandeld.
Het programma combineert theoretische kennis met praktische ervaring, waarbij zowel het 'waarom' als het 'hoe' van effectief paardrijden en paardenverzorging wordt behandeld. Onze doelstelling is om de deelnemers intensief bij te scholen en persoonlijke begeleiding te bieden gedurende het leerproces. Het uiteindelijke doel is dat elke deelnemer de cursus afsluit met nieuwe kennis, inzichten en vaardigheden die voorheen ontbraken. Om een kwalitatieve ervaring te waarborgen, beperken wij het aantal deelnemers per cursus.
Inschrijven Terug

Locatie

Horses in Hand
Burmadeweg 12
2391 MS HAZERSWOUDE-DORP

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail