Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

KNHS Theorietour Roos Dyson (Opleiding)

donderdag 4 juli 2024 19:00 - 21:30
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 31-5-2024
Inschrijven voor 4-7-2024
Organisatie
E-mail academy@knhs.nl
Locatie
Adres Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL ERMELO
Telefoon +31577408300
Website www.knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
De kunst van het zitten: de inwerking van jouw zit op het paard * uitverkocht*
Hoe je zit, is hoe je op je paard inwerkt. Als je bewust bent van je zit, dan kun je paardrijden (met je handen en benen) veranderen in paard‘leiden’; het geven van onzichtbare hulpen met de inwerking van je zit en beweging.
Het effect hiervan wordt vaak onderschat en dus wordt er aan voorbij gegaan tijdens instructie. Veel ruiters en instructeurs zijn voornamelijk op het paard gefocust terwijl de ruiter vaak met de manier van zitten – en dus inwerken – de belemmering voor de gewenste beweging vormt.

Inzicht in de biomechanica tussen het paardenlichaam en de invloed van de ruiter hierop geeft niet alleen een gezondere manier van trainen voor ruiter en paard, het verbetert ook het welzijn, de communicatie en dus het plezier en de harmonie. Roos Dyson noemt de bewustwording van de inwerking ‘De basis van de basis’.
Tijdens deze Theorie Tour geeft Roos theoretische uitleg welke ondersteund wordt met beeldmateriaal om jouw oog als ruiter en instructeur te trainen. Daarnaast ga je actief aan de slag met grondoefeningen die (de bewustwording van) de houding en daarmee beweging te paard verbeteren.

De avond zal zowel theoretische kennis en inzicht verschaffen als praktische voorbeelden, eye-openers en oefeningen die gelijk toepasbaar zijn. Na deze avond zullen rijden en lesgeven nooit meer hetzelfde zijn

Roos Dyson behaalde in 2000 haar diploma ‘Paardensport’ in Deurne en kwam in 2009 terecht bij Akasha Rijkunst, waar ze de essentiële kennis over houding, zit en biomechanica opdeed. In 2009 startte zij haar eigen bedrijf, ‘Gepaard met een lach’, waarin ze fulltime instructrice is en clinics geeft in binnen- en buitenland. Ook topruiters zoals Laurens van Lieren, Karen Nijvelt en Ilonka Kluytmans hebben hun zit en inwerking geoptimaliseerd onder begeleiding van Roos.
In 2022 werd Roos verkozen tot hippisch instructrice van het jaar, wat een mooie boost was voor haar bedrijf én voor haar missie: meer kennis en inzicht brengen over de biomechanica van ruiter en paard. Want hoe je zit, is hoe je inwerkt!”.

Programma:
19.00 – 19.30 Inloop deelnemers
19.30 – 20.30 Eerste gedeelte
20.30 – 20.50 Korte pauze
20.50 – 21.30 Tweede gedeelte


Voor het volgen van deze bijscholing ontvangen KNHS licentiehouders 50 punten
Terug

Locatie

Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail