Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Theorie Tour: Hoe je kansrijk met feedback omgaat (Opleiding)

dinsdag 28 mei 2024 19:30 - 21:30
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Last minute
Inschrijving mogelijk vanaf 30-4-2024
Inschrijven voor 27-5-2024
Locatie
Adres Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL ERMELO
Telefoon +31577408300
Website www.knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
De gezonde werkrelatie tussen de ruiter en de professional
In deze KNHS Theorie Tour nemen we je mee in de wereld van optimaal functioneren tussen ruiter en professional.
Deze workshop is interessant voor wedstrijdruiters, recreatieruiters en voor de professionals (juryleden en instructeurs) zelf.
Van vele ruiters is bekend dat zij feedback op een protocol, feedback van hun trainer soms nogal lastig te verwerken vinden. Ze hebben de neiging zichzelf uit te leggen.
Door bepaalde oefeningen toe te passen en er op afstandje nog eens naar te kijken, kan feedback plots toch heel prettig zijn. Feedback kan een negatieve emotie oproepen en daar kun je stress van ondervinden. Uiteindelijk hebben we daar als mens, als ruiter, niet zoveel aan. Van spanning, frustratie en boosheid weten we vanuit de psychologie dat dit invloed kan hebben op jouw welbevinden. Deze emoties werken vervolgens weer door op jouw paard, in jouw rijden. Dat terwijl juist bij het rijden plezier en een mentaal fitte mindset de basis zijn om harmonieus te kunnen rijden. Wij ruiters hebben een zelfstandige keuze te nemen als het gaat om hoe wij feedback als kans kunnen zien en vandaaruit het allerbeste mee te kunnen nemen van de professional.
Zoals met alles; ‘begrijpen’ zorgt voor begrip. Als professional is het belangrijk om de ruiter te begrijpen, maar andersom ook. Wat bij het aannemen van feedback belangrijk is, dat goedbedoelde feedback ook begrepen wordt. Wij mensen begrijpen feedback beter als ons brein zich in een veilige staat bevindt. Er zijn manieren om daar positief mee om te gaan en je brein op ‘veilig’ in te stellen, dit kun je zelf leren. Alleen zoals met zoveel dingen, je moet je er wel van bewust zijn.
Door feedback als een waardevolle input te zien, kan jouw rijden zich beter gaan ontwikkelen.
Praktische oefeningen mee naar huis!
Er zijn praktische oefeningen vanuit de sportpsychologie om juist om te gaan met feedback. Niet alleen jij hebt daar baat bij ook jouw paard! Hoe meer gefocust en hoe positiever jij op jouw paard zit, hoe beter je kunt voelen en kunt ontwikkelen!
Tijdens deze Theorie Tour gaan we aan de slag met praktische oefeningen vanuit de sportpsychologie. Zo gaan we het ‘Freeze-Frame’ toepassen een oefening om jouw hart-brein verbinding te verbeteren en je meer te richten op harmonieuze signalen om kansrijk te leren omgaan met feedback. Deze oefening wordt onder andere gebruikt in het bedrijfsleven, door artsen en topatleten!
Daarnaast gaan we werken aan meer focus en aandacht in jouw eigen lichaam en de omgeving waarin je verkeerd, door een sportpsychologische focus oefening toe te passen. Dit zodat je dichter bij jezelf blijft, jezelf veerkrachtiger voelt en het optimale uit jouw rijden en de werkrelatie met jouw professional kunt ervaren! Aan het einde van de training ontvang je een leuke goodybag!
Deze training wordt gegeven door Rosa Korteland-van Veen, directeur van Open2Contact b.v. opleider voor paard en ruitercoaches. Tevens is zij internationaal trainer Motiverende Gespreksvoering en aangesloten bij het MINT netwerk. Zij rijdt zelf actief in de dressuursport en geeft daarnaast vele coachingsessies met de paarden voor top uit het bedrijfsleven.

Prijs Leden en Niet leden €25,00
Praktisch
Licentiepunten voor instructeurs: 50 licentiepunten bij het volgen van deze avond.

Deze licentiepunten worden automatisch bijgeschreven wanneer je een ticket op je eigen naam bestelt en het KNHS relatienummer hebt ingevuld.
Inschrijven Terug

Locatie

Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail