Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Mentale training van ruiters: (Opleiding)

vrijdag 31 mei 2024 09:00 - vrijdag 28 juni 2024 17:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 29-4-2024
Inschrijven voor 17-5-2024
Locatie
Adres Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL ERMELO
Telefoon +31577408300
Website www.knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
Ga jij voor goud deze zomer?
Deze bijscholing wordt georganiseerd door Benedict Koopman. Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.
Voor deze bijscholing worden 35 licentiepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificatie.
De organisator is verantwoordelijk voor het aanleveren van de presentielijst voor registratie licentiepunten

Programma inhoud mentale training

Mentale training van ruiters: Ga jij voor goud deze zomer?

Wat leer je in deze training?
Zenuwen zorgen nog maar al te vaak voor verminderde prestaties op momenten dat je graag wilt laten zien wat je kunt. Of dit nu op een wedstrijd of training is, voor veel ruiters en amazones zijn zenuwen vervelend en zorgen ze voor onzekerheid. Kan ik dit wel? Ben ik wel een goede ruiter? Wat denken anderen van mij? In deze mentale training leert de deelnemer om te gaan met angst, spanning, stress en het hebben van weinig zelfvertrouwen. Door de technieken die worden aangereikt, is deze training, naast ruiters, ook uitermate geschikt voor instructeurs en ouders die het beste in hun leerlingen en kind naar boven willen halen.

Waarom is deze training interessant?
• Ruiters willen het beste in zichzelf naar boeven halen
• Ruiters willen zelfverzekerd zijn
• Ruiters willen leren hoe zij door het toepassen van diverse mentale technieken om kunnen gaan met zenuwen
• Ruiters willen rijden zoals topruiters dat ook doen

Opzet van de training
Deze mentale training kent geen trucjes en quick fix, maar duurzame verandering waar je echt iets aan hebt, ook buiten de paardensport.
Op een authentieke en eigentijdse manier, laat ik door middel van unieke oefeningen theorie en praktijk samenkomen. Voor de trainingsdagen heb ik een interessante mix gemaakt van diverse mentale vaardigheden, waaronder:

1. Het stellen van doelen
De deelnemer weet hoe doelen gesteld moeten worden, wat daarvoor nodig is en kent en herkent het belang ervan.
2. Gedachten en overtuigingen
De deelnemer leert het verschil herkennen tussen gedachten en overtuigingen, wat bruikbare gedachten en overtuigingen zijn en hoe deze toe te passen in de praktijk.
3. Focus & aandacht
De deelnemer leert wat focus en aandacht is, hoe hij/zij in de juiste focus komt en wat daarvoor nodig is.
4. Ademhaling en visualisatie
De deelnemers leert wat de invloed van ademhaling is op de prestatie en leert door middel van diverse technieken de ademhaling te reguleren. De deelnemer leert wat visualisatie is en hoe dit kan bijdragen aan een positieve prestatie.
5. Selftalk en selfimage
De deelnemer leert wat selftalk is en hoe dit hij/zij dit op de juiste manier toe kan passen. De deelnemer leert wat selfimage is en hoe dit hij/zij dit op de juiste manier toe kan passen.

Naast het gekaderde deel, wordt de deelnemer uitgedaagd om praktijkvoorbeelden te noemen. Als trainer zorg ik voor een veilige setting, waar iedereen zichzelf durft te zijn en deelnemer ook open durft te spreken over zijn/haar mentale uitdagingen. Juist door het delen van ervaringen en praktijkvoorbeelden, komen theorie en praktijk samen. Dit zorgt voor inzicht en ontwikkeling.

Na aanmelding neem ik persoonlijk contact op met de deelnemer en bespreken we aan welke doelen gewerkt gaat worden. Aan de hand van een persoonlijk ontwikkelplan, leggen we deze stappen vast.
Reflectie zorgt voor inzicht. Reflecteren vormt dan ook een belangrijk onderdeel van de training. Waar komt de deelnemer vandaan, waar staat de deelnemer nu en waar wil de deelnemer naartoe?
Tot slot kijken we tijdens een individueel coach gesprek waarin de deelnemer nog meer kan groeien. Om het geleerde van de mentale training in de praktijk te brengen, kan worden ingeschreven voor een praktijkdag met paard (optioneel).

Wat kan de deelnemer na afronding van de training?
Na afronding van de training is de deelnemer voorbereid op situaties met angst, spanning, stress en het hebben van weinig zelfvertrouwen. Deelnemer beschikt daarnaast over de juiste (mentale) vaardigheden en handige tools. De training biedt een sterke basis in zowel theorie, als praktijk, waarin er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling.

Algemene informatie
Locatie: Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo
Data en tijdstip: vrijdag 31 mei (09.00-17.00), vrijdag 7 juni (13.00-17.00) en vrijdag 28 juni (13.00-17.00)
Groepsgrootte: maximaal 12 deelnemers
€695,- excl 21% btw

Terug

Locatie

Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail