Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Lesgeven aan kinderen met ADHD en autisme (Opleiding)

dinsdag 31 december 2024 00:00 - 00:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Plaats beschikbaar
Inschrijving mogelijk vanaf 5-3-2024
Inschrijven voor 31-12-2024
Locatie
Adres Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO
E-mail info@knhs.nl
  • Aanvullende informatie
Deze bijscholing wordt georganiseerd door Equiworks. Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.
Voor deze bijscholing worden 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificatie.
Onder het kopje "opleidingen en evenementen vind je het kopje "mijn licenties" en klik je bij de instructeurslicentie op "details". Onderaan is de knop "punten toevoegen". Daar lever je na afloop van de bijscholing het bewijs van deelname / certificaat in. Vervolgens worden de punten door afdeling Academy geregistreerd op de overige kwalificaties.

Programma:


In deze online training leer je meer over het lesgeven aan kinderen (en volwassenen) met ADHD en autisme. Vooral op maneges en rijverenigingen is de kans groot dat je kinderen met ADHD of autisme tegenkomt. Deze training geeft je informatie en praktische tips over het geven van instructie aan deze doelgroep. ---------------------In het onderwijs wordt er veel tijd besteed aan bijscholingen voor docenten op het gebied van ADHD en autisme. Omdat deze diagnoses steeds vaker voorkomen in het reguliere onderwijs is het belangrijk dat docenten goed weten hoe ze deze leerlingen op de juiste manier kunnen begeleiden. Ook in de paardensport komen we kinderen (maar ook volwassenen!) met ADHD of autisme tegen. Toch is het voor paardensportinstructeurs minder gebruikelijk om zich bij te laten scholen op deze onderwerpen, terwijl het enorm waardevol is! In deze online training leer je de basiskennis over ADHD en autisme die elke docent of paardensportinstructeur zou moeten hebben.

Deze online training is geschikt voor alle instructeurs die kennis op willen doen over de onderwerpen ADHD en autisme. Voornamelijk instructeurs die lesgeven op maneges of rijverenigingen zullen waarschijnlijk weleens leerlingen tegenkomen met een specifieke hulpvraag op dit gebied, en dan is de kennis uit deze training enorm waardevol! In deze online training bespreken we de basiskennis die je nodig hebt om te kunnen lesgeven aan kinderen met ADHD en autisme.
Je leert:
– Wat ADHD en autisme inhouden
– Wat de kenmerken van ADHD en autisme zijn
– Wat de oorzaken en mogelijke behandelingen voor ADHD en autisme zijn
– Welke moeilijkheden naar voren komen bij deze diagnoses
– Welke sterke punten kinderen met ADHD en autisme hebben
– Hoe je als instructeur om kunt gaan met ADHD en autisme in de paardrijles
– Voorbeelden, praktijksituaties en praktische tips.
Voor €34,50 kun je meedoen aan deze training. Het kost naar verwachting anderhalf á twee uur van je tijd om deze training te volgen en af te ronden. Na afloop van de training ontvang je een digitaal certificaat.
Inschrijven Terug

Locatie

Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail