Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Paardenvoeding 3 (Opleiding)

zaterdag 16 november 2024 09:15 - 16:03
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Plaats beschikbaar
Inschrijving mogelijk vanaf 29-2-2024
Inschrijven voor 16-11-2024
Organisatie
Website www.aerestrainingcentre-barneveld.nl/cursussen/hippische-sector/paardenvoeding-3?finderPage=%2Fcursussen
Locatie
Adres Aeres Training Centre Barneveld
Postbus 331
3770 AH BARNEVELD
Telefoon +31880206123
E-mail atc.barneveld@aeres.nl
Website www.aerestrainerscentre.nl/barneveld
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
Voeding van het paard met spier- en locomotieproblemen en problemen aan het maagdarmkanaal
Deze bijscholing wordt georganiseerd door ATC Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.
Voor deze bijscholing worden 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificatie.
Onder het kopje "opleidingen en evenementen vind je het kopje "mijn licenties" en klik je bij de instructeurslicentie op "details". Onderaan is de knop "punten toevoegen". Daar lever je na afloop van de bijscholing het bewijs van deelname / certificaat in. Vervolgens worden de punten door afdeling Academy geregistreerd op de overige kwalificaties.

Programma:
Vooropleiding
Deze cursus kun je volgen als je Paardenvoeding 1 en Paardenvoeding 2 succesvol hebt afgerond.

De docent
David van Doorn is landbouwkundig ingenieur (Dierhouderij/Veehouderij) en heeft zijn master “Animal Science” behaald aan Wageningen University & Research Center. Daarnaast is hij gepromoveerd op het thema fosfor absorptie bij het paard bij de Afdeling Voeding, Faculteit der Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht. Zijn huidige beroep is Equine Nutrition Consultant en -docent. Sinds 2010 is hij ook parttime docent/onderzoeker paardenvoeding aan de Leerstoel Voeding, van de Faculteit Diergeneeskunde, Universiteit Utrecht dat onderdeel is van het Centrum Diervoeding (WUR). David vind het als docent van een cursus inspirerend om vakkennis over te dragen en te discussiëren met gemotiveerde professionals.

Programma
De cursus start met een inleiding met betrekking tot voeding en spier- en of locomotieproblemen bij paarden. Diverse voedingsstrategieën komen aan de orde. In de middag wordt vooral ingegaan op de relatie tussen voeding en maagdarmgezondheid. Daarnaast komen een aantal supplementen (deel II) in deze cursu, gerelateerd aan het cursusthema, uitgebreider aan bod.
Doel van de cursus is om je inzicht te geven in waar voedingsconcepten toegepast kunnen worden. Ook in deze cursus ga je ook zelf aan de slag met een rantsoenprogramma.Tenslotte wordt er ingegaan op de vraag wat een nutritionist kan betekenen voor de dierenarts of medisch begeleider (para-veterinair, dierenfysiotherapeut, etc.)Deze cursus wordt aangeboden op hbo-niveau en heeft een sterkere theoretische insteek. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met, en wordt verzorgd door dr. ing. David van Doorn MSc, wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van de paardenvoeding met ruim 10 jaar werkervaring in de paardenvoedingsindustrie.
Inschrijven Terug

Locatie

Aeres Training Centre Barneveld
Postbus 331
3770 AH BARNEVELD

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail