Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

KNHS Collegetour met Ad Aarts (Opleiding)

donderdag 7 maart 2024 19:30 - 22:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 30-1-2024
Inschrijven voor 7-3-2024
Locatie
Adres Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL ERMELO
Telefoon +31577408300
Website www.knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
Van jong menpaard tot topsport
KNHS College Tour ‘Van jong menpaard tot topsport: opleiden met Ad Aarts’

Donderdagavond 7 maart verzorgt Ad Aarts een interessante KNHS College Tour over de opleiding van het menpaard. Hierin zullen alle mendisciplines aan bod komen: de dressuur, vaardigheid en de marathon. Zowel enkelspannen, tweespannen als vierspannen zullen de baan van ervaringsdeskundige Ad Aarts betreden, waarbij het Scala van de opleiding centraal staat.
Ad Aarts is bondscoach van alle mendisciplines bij de KNHS en is daarnaast verbonden als instructeur aan Yuverta (voorheen Helicon beroepsopleiding) en heeft een trainingsstal. Voor deze College Tour neemt hij meerdere spannen van verschillende niveaus mee om de rode draad in de opleiding van het menpaard te laten zien. Van het natuurlijk evenwicht met een meer duwend achterbeen via het horizontale evenwicht met een meer ondertredend achterbeen naar meer gedragenheid en verzameling. Aarts: “We zien ook minder ervaren paarden, zodat we goed kunnen laten zien hoe je een paard dat aan het begin van de opleiding staat correct kunt trainen.” Alle zes punten van het Scala komen aan bod, waarbij steeds de toepassing tijdens de opleiding van het menpaard en de menner wordt getoond.
Van dressuur naar vaardigheid en marathon
Bij de enkelspannen wil Aarts graag de opbouw van het individuele paard benaderen: “De dressuur en ontwikkeling van een paard kan je bij een enkelspan goed laten zien. De rijstijl en het harmonieuze beeld worden steeds belangrijker. De losrijfase zal uitgebreid aan bod komen, net als enkele voorbereidingsoefeningen richting de vaardigheid of marathon, echte kernoefeningen. Ik wil laten zien hoe we met een paard beginnen, maar ook duidelijk voor ogen hebben wat het doel is en hoe we dat doel kunnen bereiken.”
Eén geheel creëren
Bij de tweespannen en vierspannen komt kijken is het creëren van één geheel belangrijk voor Aarts: “het één geheel maken in een span is heel belangrijk, alle paarden moeten in positie zijn. Ik wil graag laten zien hoe je paarden in een span laat lopen.” Ook wil de bondscoach de toeschouwers laten nadenken over hun optoming. “In de drie disciplines is het belangrijk hetzelfde contact en dezelfde aanleuning te hebben. Ik zie vaak dat de afstelling die veel combinaties in de dressuur hebben niet ideaal is om een vaardigheid of marathon mee te rijden omdat daarin het tempo omhoog gaat en er meer schakelingen zijn.”
Informatie:
Datum: Donderdagavond 7 maart 2024
Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo
Tijd: 19.30 – 22.30 uur
Entree: € 23,50 voor leden van de KNHS, KWPN, abonnees Hoefslag, Bit & Cap
Entree niet leden: € 29,50
Licentiepunten voor instructeurs: 50 licentiepunten bij het volgen van deze avond (deze punten worden automatisch bijgeschreven)
Voor iedere bezoeker staat een goodie-emmer (alternatief voor goodie bag) klaar
Inschrijven via: KNHSCollegeTour0703.eventgoose.com
Terug

Locatie

Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail