Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

KNHS College Tour met Patrick van der meer (Opleiding)

donderdag 15 februari 2024 19:30 - 22:30
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 11-1-2024
Inschrijven voor 10-2-2024
Organisatie
E-mail academy@knhs.nl
Locatie
Adres Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL ERMELO
Telefoon +31577408300
Website www.knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
en Bart Bax "Harmonieus opleiden van jonge paarden’

*Uitverkocht*
Op donderdagavond 15 februari a.s. verzorgen Bart Bax en Patrick van der Meer een College Tour op het Nationaal Hippisch Centrum over het harmonieus opleiden van jonge paarden.

Een praktische avond voor ruiters, instructeurs maar ook fokkers en paardenliefhebbers krijgen veel informatie over de opleiding van het jonge paard. Er is aandacht voor het correcte exterieur van het dressuur- en springpaard. De exterieurkenmerken komen terug in de training en vormen daarom een rode draad voor de opleiding. Naast de IBOP en merrietesten is er natuurlijk ook volop aandacht voor de jonge paarden proeven en zal Patrick de avond afsluiten met een talentvolle Grand Prix combinatie.

Ook het springpaard komt tijdens deze avond ruimschoots aan bod en daarom hebben wij een special guest gevraagd. Marcel Beukers, trainingsleider, inspecteur en jurylid bij het KWPN zal uitvoerig het springpaard en de training bespreken.

Bart Bax
Bart runt samen met zijn vrouw Lotte in het Gelderse Ede een dressuurstal, waar paarden tot en met Grand Prix niveau worden afgericht. Bart heeft met meerdere paarden internationaal dressuur gereden waaronder Krawall (v. Focus) en de KWPN-goedgekeurde hengst Olivi (v. Jazz). Daarnaast is Bart instructeur coach niveau 5 en dressuurjurylid tot en met de Zware Tour.

In 2017 is Bart benoemd als regio inspecteur van het KWPN regio Gelderland en vanaf 2021 van de regio Noord-Brabant. In oktober 2023 is Bart Bax benoemd als voorzitter van de KWPN hengstenkeuringscommissie dressuur.

Patrick van der Meer
In Naaldwijk hebben Patrick en zijn vrouw Sylvia hun eigen dressuurstal waar paarden tot en met Grand Prix niveau worden opgeleid. Patrick heeft zich met diverse paarden in de kijker gereden. Met Uzzo werd hij wereldkampioen bij de 5-jarige en behaalde een jaar later de bronzen medaille. In 2015 behaalde hij met het team Goud tijdens het Europees Kampioenschap in Aken en nam hij deel aan de Olympische Spelen in Londen.

Vanaf 1 januari ’24 is Patrick aangesteld als de nieuwe bondscoach van de dressuurruiters van TeamNL om samen met teamtrainer Alex van Silfhout een top drie ambitie te realiseren tijdens de Olympische Spelen in Parijs deze zomer.

Marcel Beukers
Marcel runt in het Noord-Hollandse Waarland zijn springstal waar hij al vele jonge paarden tot 1.40 m. niveau heeft opgeleid, waaronder de wereldbekerwinnaar Taloubet Z (v. Galoubet A), die op de Olympische Spelen en het EK medailles behaalde. Vanaf 2018 is Marcel actief als jurylid van de dressuur- en springpaarden en vervult hij vanaf 2019 de functie van regio-inspecteur. Vanaf 2020 is Marcel in dienst van het KWPN als inspecteur springen en dressuur en sinds oktober 2023 is hij de nieuwe trainingsleider op het KWPN-centrum.Informatie:
Datum: Donderdagavond 15 februari 2024
Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo
Tijd: 19.30 – 22.30 uur
Entree: € 23,50 voor leden van de KNHS, KWPN, abonnees Hoefslag, Bit & Cap
Entree niet leden: € 29,50
Licentiepunten voor instructeurs: 50 licentiepunten bij het volgen van deze avond (deze punten worden automatisch bijgeschreven)
Inschrijven via: KNHSCollegeTour1502.eventgoose.com
Terug

Locatie

Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail