Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Wordt een betere ruiter door ruiterfitness (Opleiding)

dinsdag 31 december 2024 00:00 - 00:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Plaats beschikbaar
Inschrijving mogelijk vanaf 31-12-2023
Inschrijven voor 31-12-2024
Locatie
Adres Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO
E-mail info@knhs.nl
  • Aanvullende informatie
Deze bijscholing wordt georganiseerd door Veroniek Pieper. Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.
Voor deze bijscholing worden 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificatie.
Onder het kopje "opleidingen en evenementen vind je het kopje "mijn licenties" en klik je bij de instructeurslicentie op "details". Onderaan is de knop "punten toevoegen". Daar lever je na afloop van de bijscholing het bewijs van deelname / certificaat in. Vervolgens worden de punten door afdeling Academy geregistreerd op de overige kwalificaties.


Programma:

Hoofdstuk 1
Anatomie & Biomechanica
In het hoofdstuk "Anatomie & Biomechanica" duiken we diep in de structuur en werking van het lichaam van de ruiter, en hoe dit invloed heeft op de rijprestaties. We verkennen de principes van beweging en kracht, en hoe een goed begrip hiervan kan leiden tot een harmonieuzere samenwerking tussen ruiter en paard.


Hoofdstuk 2

Krachttraining en Corestabiliteit
In het hoofdstuk "Krachttraining en Corestabiliteit" richten we ons op het versterken van de spiergroepen die essentieel zijn voor ruiters, met een bijzondere nadruk op het behouden van een stabiele core. Door middel van praktische oefeningen leren ruiters hoe ze hun kracht en stabiliteit kunnen verbeteren, wat essentieel is voor een effectieve en evenwichtige rijervaring.


Hoofdstuk 3

Cardio
In het hoofdstuk "Cardio" wordt het belang van cardiovasculaire fitheid voor ruiters benadrukt, waarbij we de relatie tussen uithoudingsvermogen en rijprestaties verkennen. Aan de hand van praktische trainingsschema's en oefeningen leren ruiters hoe ze hun hart- en longconditie kunnen optimaliseren voor een langere en meer energieke tijd in het zadel.


Hoofdstruk 4

Flexibiliteit & Balans
In het hoofdstuk "Flexibiliteit en Balans" wordt de nadruk gelegd op het belang van soepelheid en evenwicht voor ruiters. We bespreken hoe een grotere flexibiliteit bijdraagt aan een vloeiendere communicatie met het paard en hoe een verbeterde balans zorgt voor een stabielere en harmonieuze rijervaring. Via gerichte oefeningen worden ruiters begeleid in het vergroten van hun lenigheid en het verfijnen van hun evenwichtsgevoel.


Hoofdstuk 5

Kiezen van de Juiste Oefeningen en Maken van een Trainingsschema voor Jezelf
In het afsluitende hoofdstuk "Kiezen van de juiste oefeningen en maken van een trainingsschema voor jezelf" leren ruiters hoe ze de opgedane kennis uit de voorgaande hoofdstukken kunnen combineren en toepassen. We bieden richtlijnen voor het selecteren van de meest effectieve oefeningen op basis van individuele doelen en behoeften. Bovendien begeleiden we ruiters stapsgewijs bij het opstellen van een persoonlijk en evenwichtig trainingsschema, zodat ze consistent progressie kunnen boeken in hun ruiterfitness

Prijs €49,95
Inschrijven Terug

Locatie

Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail