Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Paardenvoeding 4 - Voeding van het paard (Opleiding)

zaterdag 20 april 2024 09:15 - 16:30
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 2-11-2023
Inschrijven voor 18-4-2024
Locatie
Adres Aeres Training Centre Barneveld
Postbus 331
3770 AH BARNEVELD
Telefoon +31880206123
E-mail atc.barneveld@aeres.nl
Website www.aerestrainerscentre.nl/barneveld
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
onder- of overgewicht, insulineresistentie en hoefbevangenheid
Deze bijscholing wordt georganiseerd door ATC. Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.
Voor deze bijscholing worden 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificatie.

Programma:
Docent: David van Doorn

Voor wie?
Heb jij de cursus Paardenvoeding 2 gevolgd, dan heb je al kennisgemaakt met elementen uit deze cursus. Op verzoek van veel cursisten wordt die opgedane kennis verdiept in de module Paardenvoeding 4. Tijdens deze cursusdag wordt uitgebreider stilgestaan bij voeding van paarden met onder- of overgewicht, insulineresistentie en hoefbevangenheid

Voor wie?
Je houdt je bezig met het begeleiden van sportpaarden en/of je bent werkzaam in de gezondheidszorg voor paarden.

Vooropleiding
Deze cursus kun je volgen als je Paardenvoeding 1 en Paardenvoeding 2 succesvol hebt afgerond.

Inhoud
In deze vierde module paardenvoeding wordt dieper ingegaan op de voeding van paarden en pony’s met onder- of overgewicht. Ook kom je meer te weten over de hiermee geassocieerde voeding gerelateerde aandoeningen als insuline resistentie, hoefbevangenheid en Equine Metabolic Syndrome (EMS). Deze cursus bestaat uit een theoretisch inleidend deel dat ingaat op de rol van zetmeel/suikers en fructaanopname door het paard. Daarnaast ga je opnieuw aan de slag met het CVB boekje en het rantsoenprogramma. Je leert nu theoretische richtlijnen te vertalen naar een praktisch rantsoen. Ook een aantal management & voedingsmaatregelen (graasmasker, weken, etc.), die worden toegepast bij paarden met een gerelateerde conditie of aandoening komen aan bod. Een demonstratie van verschillende voedingsmiddelen maakt de dag extra leerzaam en compleet!

Programma
In deze cursus behandelen we de voeding van paarden en pony’s met onder- dan wel overgewicht. Ook gaan we in op de hiermee geassocieerde voedingsgerelateerde aandoeningen zoals insulineresistentie, hoefbevangenheid en Equine Metabolic Syndrome (EMS).Deze cursus bestaat enerzijds uit een theoretisch inleidend deel dat ingaat op de rol van zetmeel/suikers en fructaan opname door het paard. Anderzijds gaan we in deze cursus opnieuw aan de slag met het CVB boekje en het rantsoenprogramma. Je leert theoretische richtlijnen te vertalen naar een praktisch rantsoen. Ook wordt een aantal management- en voedingsmaatregelen besproken die in de praktijk worden toegepast bij paarden met een gerelateerde conditie of aandoening (graasmasker, weken, etc.).Daarnaast maakt een demonstratie van diverse voedingsmiddelen deel uit van het programma.
Terug

Locatie

Aeres Training Centre Barneveld
Postbus 331
3770 AH BARNEVELD

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail