Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Opleiding Aspirant Instructeur Manege Zelfstudie (Opleiding)

donderdag 15 februari 2024 19:00 - zondag 15 september 2024 10:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 10-11-2023
Inschrijven voor 5-2-2024
Organisatie
E-mail academy@knhs.nl
Locatie
Adres Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL ERMELO
Telefoon +31577408300
Website www.knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
  • Programma

Informatie Aspirant Instructeur Manege (zelfstudie)

Heb je al veel ervaring met het geven van manegelessen en rijden in dressuur en springen, dan is de Opleiding Aspirant Instructeur Manege in zelfstudie echt iets voor jou! Je volgt geen wekelijkse lessen, maar bereid je met je praktijkbegeleider voor op de PVB’s (examens). Dit is de eerste stap op weg naar het zelfstandig instructeursschap.

Als je het Aspirant programma met een voldoende afrondt, mag je lesgeven op een accommodatie met een veiligheidscertificaat aan de hand van een voorgeschreven lesplan ofwel onder supervisie van een instructeur paardensport op hoger niveau. Je bent dan bevoegd om startende ruiters en kinderen de beginselen van het rijden bij te brengen. Je kunt ook de ruiteropleiding ‘Leer paardrijden met plezier’ (Brons) van de KNHS verzorgen. En je hebt laten zien dat je zelf op het gestelde niveau een paard kunt trainen. Je mag de opleiding voor het Ruiterbewijs geven, je mag zelfstandig buitenritten begeleiden en leert assisteren bij evenementen zoals proevendagen, ruiterkampen en kinderfeestjes.

Opleiding in zelfstudie nieuwe stijl op het manege bedrijf:
Je wordt opgeleid op het “eigen” bedrijf en je leeromgeving is dus echt de praktijk. Bij deze zelfstudie opleiding volg geen centrale lessen maar bereid je je thuis en op een manegebedrijf met je praktijkbegeleider voor de PVB’s (examens).
De praktijkbegeleider kan de ondernemer zelf zijn of een werknemer van het bedrijf. Deze moet minimaal een instructeursopleiding op niveau 3 hebben afgerond en een actieve HI-licentie hebben. Daarnaast moet hij/zij de opleidingsdag voor praktijkbegeleiders bij de KNHS gevolgd hebben.

Er is een verplichte intake te paard met je praktijkbegeleider op 15 februari 2024 te Ermelo. Tijdens de intake rijd je op F15 niveau dressuur en 60 cm springen aan de hand van het protocol “Trainen van een paard” in zowel dressuur als springen. Na afloop wordt in gesprek met jou en je praktijkbegeleider feedback gegeven over het getoonde en wordt er een opleidingsadvies meegegeven door de opleidingscoördinator van de KNHS. Je volgt tijdens de opleiding twee verplichte centrale bijeenkomsten in Ermelo;

De startbijeenkomst is op 4 maart 2024 samen met de praktijkbegeleiders met de uitleg van de opleiding, de PVB’s en een workshop Rijtechniek (dressuur & springen) met uitleg over de doorlopende leerlijn. Op maandagavond 4 maart zal ook de verplichte opleiding voor de Praktijkbegeleiders plaatsvinden. Op de tweede centrale bijeenkomst krijg je een Workshop Didactiek en de Workshop Ruiteropleiding Brons. De examens vinden plaats in september 2024.

Wil je direct zelfstandig instructeur worden in 1 complete opleiding tegen gereduceerd tarief? Schrijf je dan in voor de opleiding Manege Instructeur compleet (ORUN 2 en 3). Dit is de complete opleiding tot zelfstandig Manege Instructeur op ORUN 3 niveau tegen gereduceerd tarief. Je wordt opgeleid en begeleid door de praktijkbegeleider op het bedrijf.

Toelatingseisen
• Je bent lid van de KNHS
• Je bent minstens 16 jaar oud
• Je rijdt op minimaal F15 niveau dressuur en kan een 60 cm parcours springen.
• Je hebt de beschikking over een E-pony (meting in paspoort) of paard voor de examens Trainen van een paard (PVB 2.5) en Praktische paardenkennis, Omgang & Verzorging (PVB 2.4b)
• Je hebt de beschikking over 2 combinaties met een E-pony (meting in paspoort) of paard die je mee kan nemen naar het examen Geven van lessen (PVB 2.1b)
• Jij en je combinaties beschikken over een veelzijdigheids- of springzadel voor de examens springen
• Je beschikt over een laptop of tablet (met WiFi mogelijkheden) om de twee digitale kennistoetsen te maken
• Je volgt een verplichte intakedag waarbij je een E-pony (meting in paspoort) of paard meeneemt en ook je begeleider vanuit het manegebedrijf.
• Je volgt deze opleiding bij een door de KNHS gecertificeerde praktijkbegeleider, die de opleidingsdag voor praktijkbegeleiders heeft gevolgd.

De volgende onderwerpen komen tijdens de opleiding o.a. aan bod:
• Rijtechniek dressuur
• Rijtechniek springen
• Lesgeven (didactiek & pedagogiek)
• Praktische paardenkennis (Voeding & Gezondheid, Omgang & Verzorging)

De verschillende PVB’s (Examens)
• PVB 2.4a is een digitale kennistoets Voeding en Gezondheid;
• PVB 2.1a is een digitale kennistoets Rijtechniek en Lesgeven;
• PVB 2.3 Assisteren bij activiteiten is een portfolio (verslag) hierover maken;
• PVB 2.1b Praktijkbeoordeling Geven van lessen, lesgeven aan 4 ruiters, dressuur (B/L1) en springen (een lijntje van 60 cm);
• PVB 2.4b Praktijkbeoordeling Praktische paardenkennis, Omgang & Verzorging;
• PVB 2.5 Praktijkbeoordeling Trainen van een paard, dressuur rijden (B/L1) en springen 60 cm parcours.

Het behalen van de digitale kennistoetsen en het inleveren van het portfolio zijn voorwaarden om deel te mogen nemen aan de praktijkexamens. De digitale kennistoetsen vinden plaats in Ermelo. De praktijk beoordelingen vinden plaats in september in Ermelo of op aanvraag bij 6 of meer deelnemers op 1 bedrijf op een andere locatie in het land.

Kosten opleiding Aspirant Instructeur Manege (zelfstudie)
€ 95,- intake (op 15/16/21 februari 2024 te Ermelo) - online betalen bij inschrijving
€ 675,- opleiding (exclusief lesmateriaal) - op factuur bij start opleiding
€ 75,- lesmateriaal (je ontvangt een link om het benodigde lesmateriaal te bestellen)

Facultatieve Examentraining
Voor de praktijkexamens wordt een facultatieve examentraining aangeboden over de 3 praktische PVB’s waar je je voor kunt inschrijven:
Onderdeel PVB 2.5 “Trainen van een paard” €40,-
Onderdeel PVB 2.1b “Geven van Lessen” €40,-
Onderdeel PVB 2.4b “Praktische Paardenkennis” €20,-

Inschrijven
De opleiding heeft de intake op 15 februari 2024 en daarna de centrale bijeenkomst op 4 maart 2024 samen met je praktijkbegeleider. Wanneer je je inschrijft voor de intakedag, schrijf je je automatisch in voor de opleiding tot Aspirant Instructeur Manege zelfstudie.
(kosteloos afmelden voor de intakedag en de opleiding kan tot 14 dagen voor de intakedag)
(mocht je na de intakedag onverhoopt nog af willen zien van je inschrijving voor de opleiding dan kan dit tot uiterlijk 48 uur na je intake)
Let op bij inschrijving wordt ook de naam en KNHS nummer van je praktijkbegeleider gevraagd.
Inschrijven tot 1 februari 2024
Intake dag: 15 februari 2024
Startbijeenkomst: maandag avond 4 maart 2024
Praktijkexamens: september 2024
Terug

Locatie

Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail