Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

(W)eet wat je doet (Opleiding)

dinsdag 31 december 2024 20:00 - 22:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Plaats beschikbaar
Inschrijving mogelijk vanaf 28-6-2024
Inschrijven voor 31-12-2024
Locatie
Adres Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO
E-mail info@knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
Verschillende data in 2024 / 2025
Deze bijscholing wordt georganiseerd door ( W) Eet wat je doet / dr. A.P. (Karin) de Bruin Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.
Voor deze bijscholing worden 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificatie.

Programma:Wil jij meer leren over eetproblematiek in de sport en hoe je dit tijdig kan signaleren? Wil je weten wat jouw sporters, in jouw team of op jouw club risico geeft op eetproblemen? En wat je dan kan of misschien wel moet doen?

In deze online introductie leer jij over eetstoornissen en verstoord eetgedrag en hoe deze zich manifesteren in de sport. Wat maakt sport zo risicovol en welke sporters zijn kwetsbaar om eetproblematiek te ontwikkelen? We leren je eetproblematiek signaleren, voordat het écht misgaat. En wat je moet doen en laten wanneer iemand te ver is afgegleden. Samen met andere coaches en trainers uit andere sportdisciplines maak je kennis met de (w)eet wat je doet methodiek en laten we zien waar passende hulp kan worden gevonden. Vroege signalering en gespecialiseerde zorg vergroot de kans op herstel! Deze kennis en kunde is hard nodig binnen de (top)sport, ook binnen jouw organisatie.

DE TRAINING
De training bestaat uit een online workshop van twee uur via zoom. De zoomlink wordt in de week vóór de workshop naar je toegezonden. De workshop is toegankelijk voor trainers, coaches en andere stafleden uit verschillende sporten en sportdisciplines. In de workshop komt aan o.a. bod:

Prevalentie en ernst van eetproblematiek in de sport,
Risicofactoren voor het ontwikkelen van verstoord eetgedrag,
Het signaleren van disbalans en eetproblemen,
Eigen ervaringen en ervaringen van anderen rondom eetproblemen,
Hoe je je vermoedens het beste bespreekbaar kan maken,
Wanneer en naar wie verwijs je extern door?
Wat kan je nog meer doen voor en leren over gezond presteren?
LET OP! Dit is de basisworkshop. In deze workshop zal daarom niet worden ingegaan op gespreksvoering. Daarvoor kun je naar de vervolgworkshop.

DE TRAINERS
Onze trainers zijn deskundig op het gebied van eetproblematiek en kennen de achterliggende psychologische mechanismen. Zij weten als geen ander hoe het werkt en leren jou hoe je je sporters hierin kunt begeleiden. Zij zijn zelf ook trainer/coach in de topsport (geweest).
Inschrijven Terug

Locatie

Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail