Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

(W)eet wat je doet (Opleiding)

dinsdag 30 januari 2024 20:00 - 22:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 25-9-2023
Inschrijven voor 30-1-2024
Locatie
Adres Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO
E-mail info@knhs.nl
  • Aanvullende informatie
Deze bijscholing wordt georganiseerd doordr. A.P. (Karin) de Bruin Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.
Voor deze bijscholing worden 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificatie.

Programma:
Wil jij meer leren over eetproblematiek in de sport en hoe je dit tijdig kan signaleren? Wil je weten hoe je eetproblemen bespreekbaarder kan maken met jouw sporters, in jouw team of op jouw club? In deze online introductie leer jij over eetstoornissen en verstoord eetgedrag en hoe deze zich manifesteren in de (top)sport. We leren je eetproblematiek te signaleren, voordat het écht misgaat. En wat je moet doen en laten wanneer iemand te ver is afgegleden. Samen met andere coaches en trainers uit andere sportdisciplines maak je kennis met de (w)eet wat je doet methodiek en laten we zien waar passende hulp gevonden kan worden. Vroege signalering en gezpecialiseerde zorg vergroot de kans op herstel! Deze kennis en kunde is hard nodig binnen de (top)sport, ook binnen jouw organisatie.

DE TRAINING
De training bestaat uit een interactieve online workshop van twee uur via zoom. De zoomlink wordt in de week vóór de workshop naar je toegezonden. De workshop is toegankelijk voor trainers, coaches en andere stafleden uit verschillende sporten en sportdisciplines.
In de workshop komt aan o.a. bod
:• Prevalentie en ernst van eetproblematiek in de sport
• Risicofactoren voor het ontwikkelen van verstoord eetgedrag
• Het signaleren van disbalans en eetproblemen,
• Eigen ervaringen en ervaringen van anderen rondom eetproblemen
,• Het gesprek aangaan over je vermoedens
,• Wanneer en naar wie verwijs je extern door?
• Wat kan je nog meer doen voor en leren over gezond presteren?

DE TRAINERS
Onze trainers zijn deskundig op het gebied van eetproblematiek en kennen de achterliggende psychologische mechanismen. Zij weten als geen ander hoe het werkt en leren jou hoe je je sporters hierin kunt begeleiden. Zij zijn zelf ook trainer/coach in de topsport geweest

START NU
De eerstvolgende online workshop staat gepland op dinsdag 30 januari 2024 om 20.00 uur. Er is plek voor maximaal 20 deelnemers. Bij onvoldoende deelnemers wordt uw inschrijving in persoonlijk overleg verplaatst.
Terug

Locatie

Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail