Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Ruitercoach opleiding (Opleiding)

vrijdag 3 november 2023 00:00 - vrijdag 28 juni 2024 00:00
  • € 2.400,00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 22-9-2023 01:00
Inschrijven voor 3-11-2023
Locatie
Adres Diverse Locaties
De Beek 125
3852 PL ERMELO
Telefoon 0577408300
E-mail servicedesk@knhs.nl
  • Aanvullende informatie
Deze bijscholing wordt georganiseerd door Open 2 contact. Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.
Voor deze bijscholing worden 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificatie.

Programma:

Open2Contact heeft na jarenlange ervaring in het opleiden van Paardencoaches, bijscholingen paardencoaching voor kinderen en pubers, businesscoach met paarden, haar lesaanbod verruimd met de komst van de ruitercoachopleiding. In deze ervaringen zet zij de wetenschappelijk onderbouwde methodiek; motiverende gespreksvoering in. Deze methodiek laat mensen intern gemotiveerd bezig zijn met alles wat zij doen in hun leven, denk bijvoorbeeld aan een ruiter die gemotiveerd is van binnenuit en ook weet waarom. Deze persoon zal eerder geneigd zijn doelen te stellen en gericht bij jou langskomen voor lessen en of coaching. Van binnenuit werken maakt mensen gefocust en meer bestand tegen tegenslagen. Tegenslagen komen voor in de paardensport, het is daarom belangrijk onze ruiters te laten ervaren hoe flexibel en veerkrachtig wij mensen eigenlijk zijn. Motiverende Gespreksvoering laat mensen bewust worden en bewegen vanuit eigen kracht op een empathisch aangestuurde manier.
Een onmisbare gesprekstechnische tool dus voor professionals in de hippische sector. Wij hebben deze methodiek gecombineerd met de beste kennis binnen het hippische vakgebied binnen deze opleiding, zodat de instructeur of paardencoach ook nog andere nieuwe dingen bijleert over het vakgebied.
Doordat er veel beweging is in de sector (vanuit wetenschap en ontwikkeling op het gebied van paarden en menselijke psychologie) zijn er meer stromingen ontstaan denk aan; de reguliere sector die tevens ook volop in beweging staat en de meer holistische sector. Deze opleiding biedt instructeurs, paardencoaches en officials het beste van beiden. Wij vinden dat we in ‘een’ sector leven met elkaar en daarom de kennis die onderbouwd is en werkt, moeten delen met elkaar om ruiters en paarden op de best mogelijke manier te kunnen behandelen.
Ruitercoaches hebben een taak bijvoorbeeld om ruiters nog beter te begeleiden op hun paard, bij bijvoorbeeld angst om te vallen, angst om te falen, druk en spanning in de wedstrijdring, ingesleten patronen kortom alles waarmee psychologisch en lichamelijk bewustzijn wordt geblokkeerd, gaat deze opleiding dieper in op het bewustzijn van de ruiter, maar ook van jou als professional.
Wij willen naar een wereld waarin de professional, de ruiter en het paard elkaar beter begrijpen. Begrijpen zorgt voor begrip en haalt het beste uit de stromingen en kennis die er ligt. Wij willen de sport een handje vooruit helpen met de komst van meer en vooral goed opgeleide ruitercoaches.
Voor wie:
-Instructeurs
-Paardencoaches
-Ruiters/geïnteresseerden met een L niveau of rijke ervaring op het gebied van paarden (graag komen we in contact om te kijken of deze opleiding goed haalbaar voor je is of dat we meer kennis verwachten, hier zijn we eerlijk in. We verwachten een bepaald niveau aan basiskennis ook om de verschillen van niveau binnen de groep te beperken, voel je altijd welkom om contact op te nemen we denken graag met je mee.)


Wat en wanneer
De jaaropleiding betreft 10 opleidingsdagen en zal worden gegeven onder leiding van Rosa Korteland-van Veen, Monique van Beek, zij zijn de hoofdtrainers. Johan Hamminga, Veroniek Pieper en enkele verschillende fysiotherapeuten voor ruiters zijn gastdocent in deze opleiding.
De lesdagen zijn op
3 november 2023
1 december 2023
5 januari 2024
2 februari 2024
1 maart 2024
22 maart 2024
19 april 2024
17 mei 2024
7 juni 2024
28 juni 2024

De lestijden zullen variëren en naast de lessen krijg je ook theoretische opdrachten en een e-learning mee. De totale tijd aan de opleiding (inclusief opdrachten en leeswerk) en om de mentale coachtechnieken goed onder de knie te krijgen bedraagt ongeveer 120 uur, maar is over een les jaar verspreid goed te verdelen naast bijvoorbeeld een drukke baan. Als men lesdagen mist dan krijgt men een vervangende opdracht om deze lesdag in te halen, als men meerdere lesdagen mist dan kijken we op maat wat er ingehaald moet worden, maar het beste is natuurlijk gewoon om aanwezig te zijn. Op aangewezen dagen kunnen eigen paarden worden meegebracht naar de opleiding of men kan gebruik maken van onze paarden tijdens de lesdagen, dit gaat altijd in overleg. Bij paarden in de baan is altijd een Orun gediplomeerde instructeur aanwezig. Paardencoaches of mensen die geen instructeur zijn kunnen na goed gevolg van deze opleiding wel een instructeursverzekering voor hun bedrijf aanvragen via Hippo Verzekeringen, wat inhoudt dat men professioneel en verantwoord mensen kan begeleiden op het paard. Voor een instructeursdiploma verwijzen wij naar de Orun opleiding. Coaching op het paard als ruitercoach is een nieuwe discipline om jouw praktijk en of instructeurs schap mee te verrijken.
Lessen
Tijdens de lessen komen de volgende thema’s aan bod; Beweging en anatomie van het paard, Fysiotherapeutische oefeningen voor ruiters in de praktijk, ademhalingstechnieken, het activeren van de nervus vagus voor ruiters, ruiterpsychologie/talenten en motivatie, motiverende gespreksvoering en mentale coaching bij wedstrijdspanning.

De lessen vinden plaats in Gouda, Elspeet en Meppel. Vooraf aan de opleidingsdagen ontvang je een uitgebreide omschrijving van de lesdag en het thema.

De kosten met introductiekorting speciaal voor KNHS leden bedraagt 2400 euro exclusief btw


Terug

Locatie

Diverse Locaties
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail