Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Opleiding Toezichthouder Dressuur (Opleiding)

vrijdag 1 september 2023 00:00 - donderdag 1 februari 2024 00:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 16-5-2023 08:57
Inschrijven voor 30-6-2023
Organisatie
E-mail officialopleidingen@knhs.nl
Website www.knhs.nl
Locatie
Adres Diverse Locaties
De Beek 125
3852 PL ERMELO
Telefoon 0577408300
E-mail servicedesk@knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
Zie details voor aanvullende informatie
OPLEIDING TOEZICHTHOUDER DRESSUUR

Ben jij een groot liefhebber van de dressuursport? Draag jij paardenwelzijn actief een warm hart toe? Én heb jij uitstekende gespreksvaardigheden? Dan zoeken wij jou als toezichthouder! De KNHS wil namelijk het enthousiaste team van toezichthouders vergroten, lees snel verder voor meer informatie.

Paardenwelzijn is niet alleen belangrijk om zo goed mogelijk voor je paard te zorgen en dus zo lang mogelijk samen met je paard plezier te hebben, maar zorgt ook voor begrip van mensen buiten de paardenwereld. Op deze manier creëren we meer draagvlak voor onze sport. Natuurlijk is paardenwelzijn daarom één van de speerpunten van de KNHS.

Eén van de maatregelen om paardenwelzijn te waarborgen is het voor KNHS-wedstrijdorganisaties verplicht stellen van een toezichthouder op het voorterrein, daarom zijn wij op zoek naar een aanvulling op ons toezichthouderteam.

Als toezichthouder heb je een heel belangrijke rol, je bent er voor zowel ruiter als paard. Je let niet alleen op het welzijn van het paard, maar ondersteunt de ruiter ook in zijn rol hierin. Daarnaast zijn fairplay, veiligheid en natuurlijk de naleving van de regels bij bijvoorbeeld de optoming van belang. Je staat letterlijk en figuurlijk ‘je mannetje’ tussen de deelnemers en paarden op het voorterrein.

Hier komt best veel bij kijken, jouw aanwezigheid op het voorterrein heeft vooral een preventieve werking, maar op het moment dat er zaken (dreigen) te gebeuren waarbij welzijn en fairplay in het geding komen, wordt er van jou verwacht dat je actie onderneemt. Een blik kan vaak al genoeg zijn en anders is een kort, veelal informatief, gesprek met de ruiter of amazone vaak al voldoende.

JOUW TAKEN, VERANTWOORDELIJKHEDEN EN BEVOEGDHEDEN
Goed toezicht zorgt voor het waarborgen van paardenwelzijn en een sportief wedstrijdverloop. Het voorkomt dat er zaken gebeuren die niet zijn toegestaan of die gevaarlijke situaties opleveren. Als er iets dreigt mis te gaan, grijp jij in.

Jij let onder meer op de volgende zaken;
• Correcte optoming
• Correct gebruik van het harnachement
• Gebruik van toegelaten hulpmiddelen
• Regelmatigheid van het paard
• Gedrag van de deelnemer richting het paard en andere mensen op het wedstrijdterrein
• Correcte wijze van rijden
• Het in orde zijn van de wedstrijddocumenten

Als toezichthouder heb je de bevoegdheid om ruiters in bepaalde gevallen uit te sluiten of een officiële waarschuwing te geven, uiteraard volgens de geldende procedures en rapportages.


JOUW PROFIEL
• Jij draagt paardenwelzijn en eerlijke sport een warm hart toe en bent bereid om op het moment dat deze zaken in het geding komen hierop op de juiste wijze actie te ondernemen.
• Jij hebt goede communicatieve skills en bent in staat om ruiters en amazones op een vriendelijke manier te benaderen en aan te spreken waar nodig.
• Jij bent benaderbaar en legt makkelijk contact
• Jij staat stevig in je schoenen
• Jij bent een ambassadeur van de KNHS
• Je bent in staat om conform protocol te werken
• Jij bent minimaal 21 jaar

DE OPLEIDING TOT TOEZICHTHOUDER
Om toezichthouder te kunnen worden heb je kennis nodig van de het goed gaande paard, correct paardrijden, harnachement, optoming, reglementen en procedures. Om jou helemaal klaar te stomen voor je taak als toezichthouder hebben we een complete opleiding ontwikkeld waarin we naast bovenstaande punten, je ook opleiden om goede communicatieve vaardigheden te ontwikkelen om in gesprek te gaan met ruiters en amazones en hoe je om kunt gaan met weerstand.
We hebben een regulier en een verkort traject voor de opleiding toezichthouder. Jouw achtergrond en ervaring in de sport bepaalt in welke opleiding je kan instromen. Naar aanleiding van je aanmelding met motivatie en sportieve achtergrond nemen wij contact met je op om samen te bekijken welk traject bij jou past. Het reguliere traject omvat 3 lesavonden theorie, een inzet van 4 keer toezicht houden en daarna nog een intervisie-avond.

De opleiding wordt uitgehouden op de volgende locaties en data:

• Vinkega (PCS de Zuidstroom) op de dinsdagavonden 12, 19, 26 september 2023 en 16 januari 2024. Van 19.30 tot 22.00 uur.
• Barsingerhorn (PSV Bucephalus) op de dinsdagavonden 19 en 26 september, 3 oktober 2023 en 23 januari 2024. Van 19.30 tot 22.00 uur.
• Hoeven (Stal Belvedere) op de dinsdagavonden 26 september, 3, 17 oktober 2023 en 30 januari 2023. Van 19.30 tot 22.00 uur.


Wij staan als KNHS achter je en zorgen dat je goed gefaciliteerd wordt om je taak te kunnen doen.


INSCHRIJVEN
Zien we jou binnenkort als toezichthouder op concours? Schrijf je dan snel in voor onze opleiding via Mijn KNHS op de locatie van jouw keuze! Dit kan tot uiterlijk 30 juni 2023. Om jouw inschrijving compleet te maken stuur je nog een motivatiebrief en CV naar officialopleidingen@knhs.nl ook voor 30 juni 2023.

Selectie vindt plaats op basis van motivatiebrief en CV. Mogelijk kan een assessment onderdeel zijn van de selectieprocedure. 

Afhankelijk van het aantal aanmeldingen zal de opleiding tot Toezichthouder Dressuur in oktober op verschillende locaties (nader te bepalen) in het land van start gaan. 

De kosten bedragen €65,-

OVERIGE INFORMATIE
Als je als vrijwilliger of official werkzaamheden verricht voor de KNHS of voor een KNHS-vereniging, dan is de vrijwilligersregeling van toepassing. Klik hier voor meer informatie. 

Het actief zijn als toezichthouder (official) betekent ook een verplichting ten aanzien van de inzet en het op peil houden van de deskundigheid. Dit is/wordt vastgelegd in het licentiereglement 2023. Voor meer informatie over het licentiereglement klik hier. 

Ben je geïnteresseerd, maar heb je nog vragen over deze opleiding? Neem dan gerust contact op met de afdeling Officialopleidingen via officialopleidingen@knhs.nl
Terug

Locatie

Diverse Locaties
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Officials
Stuur e-mail