Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Houding en zit- optimalisatie (Opleiding)

woensdag 15 november 2023 16:00 - woensdag 29 november 2023 21:03
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 15-5-2023
Inschrijven voor 15-11-2023
Locatie
Adres Aeres Training Centre Barneveld
Postbus 331
3770 AH BARNEVELD
Telefoon +31880206123
E-mail atc.barneveld@aeres.nl
Website www.aerestrainerscentre.nl/barneveld
  • Aanvullende informatie
Deze bijscholing wordt georganiseerd door Aeres Trainingscentre. Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.
Voor deze bijscholing worden 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificatie.

Programma:
Deze 2-daags cursus is een vervolg op de eerste cursus Houding en zit - De sleutel tot succes. Tijdens deze cursus gaan we dieper in op het analyseren en verbeteren van de houding en zit van de ruiter: Hoe je zit is hoe je inwerkt! Als je het effect van het zitten en bewegen van de ruiter en wat dit voor gevolg heeft voor de verschillende houdingen dieper wilt analyseren, dan is deze cursus interessant voor jou! Deze cursus bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. In de praktijk werken we met Joker the Horse S(t)imulator, met de Balance Coach, met oefeningen op de grond en begeleiding te paard. De centrale thema’s zijn stabiliteit en mobiliteit. Je krijgt kennis aangereikt over de meest voorkomende disbalans in onder – en bovenlichaam van de ruiter en krijgt handreikingen om deze weer met elkaar in evenwicht brengen om zo houding, zit en inwerking te optimaliseren. Programma: Dag 1Deel 1: Jullie als cursisten rijden zelf en aan de hand van anatomische modellen wordt jullie houding en zit door jullie mede cursisten geanalyseerd. Op Joker the Horse Simulator nemen we de anatomie, biomechanica, stabiliteit, mobiliteit en balans in spiergebruik van het onderlichaam door.Deel 2: Aan de hand van de theorie worden de ruiters geanalyseerd. Naar aanleiding van de uitkomsten van de analyses nemen we door welke adviezen, oefeningen of technieken houding en zit kan verbeteren met name gericht op het onderlichaam. Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van de schoolpaarden die op het Aeres Hippisch Centrum aanwezig zijn.
Dag 2
Deel 1 :Aan de hand van anatomische modellen en het observeren van verschillende ruiters op Joker the Horse Simulator nemen we de anatomie, biomechanica, stabiliteit, mobiliteit en balans in spiergebruik van het bovenlichaam door.
Deel 2: Jullie als cursisten rijden zelf. Aan de hand van de theorie wordt jullie houding en zit door jullie mede cursisten geanalyseerd. We gebruiken hiervoor Joker the Horse Simulator. Naar aanleiding van de uitkomsten van de analyses nemen we door welke adviezen, oefeningen of technieken houding en zit kan verbeteren met name gericht op het bovenlichaam.
Tijdens de cursus wordt gebruik gemaakt van de school-paarden die op het Aeres Hippisch Centrum aanwezig zijn.
Leerdoelen: Anatomische kennis van het ruiterskelet, gewrichten en gewrichtsstanden. Het verband tussen stabiliteit en mobiliteitInzicht vergroten in de invloed van (on)gunstig spiergebruik rondom gewrichtenVerschillende houdingspatronen kunnen onderscheiden
De meest voorkomende (overbelastings-)blessures in het paardrijden herkennenHet biomechanische bewegingsverloop van het paardrijden in de verschillende gangen analyseren
Een statische en dynamische analyse van een ruiter uit kunnen voerenProblemen herkennen in ergonomie; de invloed van het zadel op de houding en zit.
Het paard in zijn beweging verbeteren door middel van een verbeterde houding; zit en inwerking van de ruiter.
Herkennen van een mogelijke doorverwijzing naar een sportoefentherapeut, manueel therapeut, fysiotherapeut, podotherapeut en/of zadelmaker.

Erkenning:
Na het volgen van deze cursus heb je kennis over: Anatomische kennis ruiterskelet, gewrichten en gewrichtsstanden.Het verband tussen stabiliteit, mobiliteit en spiergebruik.
Onderscheiden van verschillende houdingspatronen. De meest voorkomende (overbelastings-)blessures in het paardrijden.Het biomechanische bewegingsverloop van het paardrijden in de verschillende gangen.
Na het volgen van de cursus ben je in staat om:Een statische en dynamische analyse van een ruiter uit te kunnen voeren.Problemen te herkennen in ergonomie; de invloed van het zadel op de houding en zit.
Het paard in zijn beweging te verbeteren door middel van een verbeterde houding, zit en inwerking van de ruiter.Te herkennen wanneer het zinvol is om door te verwijzen naar sport oefentherapeut, manueel therapeut, fysiotherapeut, podotherapeut en/of zadelmaker
Terug

Locatie

Aeres Training Centre Barneveld
Postbus 331
3770 AH BARNEVELD

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail