Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

"The Horse inside out" door Equine.com (Opleiding)

dinsdag 31 december 2024 00:00 - 00:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Plaats beschikbaar
Inschrijving mogelijk vanaf 17-11-2022
Inschrijven voor 31-12-2024
Locatie
Adres Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO
E-mail info@knhs.nl
  • Aanvullende informatie
Deze bijscholing wordt georganiseerd door E-quine. Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.
Voor deze bijscholing worden 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificatie.
‪‪‪Onder het kopje "opleidingen en evenementen vind je het kopje "mijn licenties" en klik je bij de instructeurslicentie op "details". Onderaan is de knop "punten toevoegen". Daar lever je na afloop van de bijscholing het bewijs van deelname / certificaat in. Vervolgens worden de punten door afdeling Academy geregistreerd op de overige kwalificaties.

Programma:


Locatie: online
Prijs: € 279,95

Korte omschrijving:
Hoe vaak heb je al niet tegen een lesklant geroepen dat je graag eens ‘door een paard heen zou willen kijken’ om te zien of en wat hij mankeert? Bijvoorbeeld bij een paard dat nét niet helemaal lekker loopt, of een die afwijkend gedrag vertoont tijdens het rijden. Dat is nu mogelijk! Op het online platform van The Horse Inside Out ga je alles leren over het functioneren van het gezonde paard en de afwijkingen die in het lichaam kunnen ontstaan.


Aanvullende informatie:

Als paardenliefhebbers willen we natuurlijk allemaal dat onze paarden zo goed mogelijk in hun vel zitten en zonder beperkingen kunnen presteren. Om die reden zouden we soms graag door de paardenhuid heen willen kijken om echt te begrijpen hoe het paard in elkaar zit. Door middel van exclusief beeldmateriaal uit dissecties en uitleg over de anatomie en biomechanica leer je het lichaam van het paard beter begrijpen. Dit kan je helpen je bij het voorkomen, maar ook bij het herkennen van eventuele blessures. The Horse Inside Out is een must voor elke instructeur!

The Horse Inside Out is een product van Equinestudies (Zefanja Vermeulen). In drie delen maak je een reis langs elk facet van het paardenlichaam. En het mooie is: dit kan gewoon vanuit huis, vanachter je eigen computer en op je eigen tempo. Iedere maand geeft Zefanja Vermeulen, expert op dit vlak, live webinars over uitgelichte thema’s en is er ruimte voor verdiepende vragen.

Deel 1 staat in het teken van het gezonde paard. De verschillende systemen van het lichaam en hun onderlinge samenwerking zijn in beeld gebracht. Dit gaat van het skelet, tot het zenuwstelsel en van de zintuigen tot de werking van de organen. Ook de evolutionaire ontwikkeling die het paard heeft doorgemaakt komen aan bod.

In deel 2 staat het paard in beweging centraal. Beweging speelt een essentiële rol in het leven van een paard. Door te leren herkennen hoe een gezond paard beweegt, kun je eventuele afwijkingen herkennen. Je leert meer over de bouw en de gangen van het paard. Door middel van casussen wordt de vertaalslag gemaakt van de theorie naar voorbeelden uit de praktijk.

In deel 3 ga je dieper in op aandoeningen in de interne systemen, zoals het spijsverteringskanaal en vatenstelsel. Ook kijk je naar de gevolgen van de evolutie en domesticatie voor het paard van tegenwoordig. Je leert meer over de invloed van het harnachement op het paardenlichaam en de verbindingen tussen de stelsels.
Inschrijven Terug

Locatie

Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail