Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Het nieuwe voeren door Equine.com (Opleiding)

dinsdag 31 december 2024 00:00 - 00:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Plaats beschikbaar
Inschrijving mogelijk vanaf 17-11-2022
Inschrijven voor 31-12-2024
Locatie
Adres Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO
E-mail info@knhs.nl
  • Aanvullende informatie
Deze bijscholing wordt georganiseerd door Equine.com. Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.
Voor deze bijscholing worden 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificatie.
Onder het kopje "opleidingen en evenementen vind je het kopje "mijn licenties" en klik je bij de instructeurslicentie op "details". Onderaan is de knop "punten toevoegen". Daar lever je na afloop van de bijscholing het bewijs van deelname / certificaat in. Vervolgens worden de punten door afdeling Academy geregistreerd.

Programma:

Locatie: online
Prijs: € 179,95 (deel 1 en 2)

Korte omschrijving:
In deze uitgebreide online cursus van drs. Annette van Weezel-Errens leer je alles over het samenstellen van een rantsoen voor een gezond paard en een paard met bepaalde afwijkingen. Bestel je de cursus, dan krijg je het boek erbij!

Aanvullende informatie:
Weet jij wat je voert? De afgelopen jaren is er ongelofelijk veel veranderd in de paardenwereld. Waar vroeger paarden gehouden werden als werkdier, vervullen ze nu vooral een rol op het gebied van recreatie en sport. Dat betekent ook iets voor de voerbehoefte die het paard heeft. Ruwvoer zou de basis van het rantsoen van een paard moeten zijn, aangevuld met een product dat de elementen toevoegt die onvoldoende in het ruwvoer zitten. Klinkt eenvoudig, maar is dat het ook? Je hooi kan nog zo lekker ruiken, maar weet jij wat er exact inzit? En hoe bepaal je dan die aanvulling zonder allerlei ingewikkelde formules? Je leert het in de online cursus Het Nieuwe Voeren van drs. Annette van Weezel-Errens!

De spijsvertering in beeld
Goed voeren begint bij kennis over de spijsvertering van het paard. We behandelen het spijsverteringskanaal van mond tot mest in duidelijke tekst en beeldmateriaal. Een dierenarts neemt je mee in de kenmerken van een gezond gebit en we bekijken de maag van binnen door middel van een maagscopie.
De voerpiramide
De voerpiramide is een mooi hulpmiddel om de theorie van het samenstellen van een rantsoen goed te begrijpen. Ieder voedingsmiddel bestaat uit verschillende componenten die we stuk voor stuk gaan behandelen.

Verschillende voedingsmiddelen
Zoveel paarden, zoveel verschillende soorten voer. Van luzerne tot seniorenmix en van basisbrok tot sportmuesli. In woord en beeld behandelen we de verschillende soorten voer die er beschikbaar zijn voor onze paarden. Wat zijn de kenmerken en voor welk paard zijn ze het meest geschikt?

Meten is weten!
Wat echt een verandering is als je kijkt naar het voeren zoals we dat tegenwoordig doen en hoe we dat vroeger deden, is het feit dat je je ruwvoer kunt laten analyseren en dit ook steeds vaker gebeurt. Een goede zaak, want alleen zo weet je wat er écht in zit. We bekijken vier ruwvoermonsters op basis van hun eigenschappen en vergelijken dit vervolgens met de uitslag van het laboratorium.

Het echte werk!
En dan is het tijd voor het rekenwerk, maar dan zonder zelf te rekenen. We hebben de uitkomsten van de ruwvoeranalyses waarmee je kunt gaan bepalen welke aanvulling het paard nog nodig heeft. Om dit goed en eenvoudig te kunnen doen krijg je 1 maand lang gratis toegang tot een rekenprogramma. Zo kun je een optimaal rantsoen samenstellen voor jouw paard, zonder zelf met formules en tabellen aan de slag te gaan!


Wat als je paard iets mankeert?
Waar we in deel 1 gaan kijken naar de voedingsbehoefte van het gezonde paard, zoomen we in deel 2 in op het paard met een aandoening. We behandelen verschillende aandoeningen die zich kunnen voordoen aan het spijsverteringskanaal, maar kijken ook ziekten waarbij er een relatie is tot voeding. Denk bijvoorbeeld aan PPID of zomereczeem. Hoe maak je nu een passend rantsoen voor een paard dat darm- of leverproblemen heeft en waar moet je op letten bij het voeren van een ouder paard met gebitsproblemen. Het komt aan bod in deel 2 van Het Nieuwe Voeren online! Het tweede deel van de cursus komt beschikbaar in 2023.
Inschrijven Terug

Locatie

Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail