Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Veelzijdig trainen (Opleiding)

maandag 27 juni 2022 18:00 - 20:03
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Plaats beschikbaar
Inschrijving mogelijk vanaf 9-5-2022
Inschrijven voor 25-6-2022
Locatie
Adres Green Valley Estate B.V.
Bruggenseweg 11 A
5752 SC DEURNE
E-mail info@greenvalleyestate.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
Zie details voor meer informatie.
Deze bijscholing wordt georganiseerd door Equinnolab. Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.
Voor deze bijscholing worden 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificatie.

Programma:
Veelzijdig trainen. Tijdens deze bijscholing leer je het belang van veelzijdig trainen met paarden. Bij mensen is gebleken dat atleten die meerdere sporten beoefenen meer succes bereiken in hun doelsport. Dat komt omdat het aanpassingsvermogen wordt vergroot waardoor het lichaam niet alleen beter kan bewegen, maar ook beter bestand wordt tegen blessures. In de verschillende disciplines van de paardensport wordt vaak voornamelijk discipline-specifiek, op dezelfde locatie en op dezelfde ondergrond getraind.
Zulke eenzijdige training is erg belastend voor het paard; uit onderzoek is gebleken dat er een sterk verband is tussen trainingsvariatie en misgelopen trainingsdagen. Het is daarom belangrijk om bij het trainen van paarden te beginnen bij de basis door te werken aan beweegvaardigheden.
We gebruiken kennis uit de wetenschap, vertaald naar praktische voorbeelden om trainers/coaches inspiratie te geven hoe ze de training voor hun sporters leuker, gevarieerder en ook nog eens efficiënter kunnen maken.
Ook nemen we een stukje groei en ontwikkeling van het paard mee; hoe een paard zich optimaal lichamelijk kan ontwikkelen en hoe wij als mens daaraan kunnen bijdragen.
Aan het einde van deze bijscholing weet je meer over hoe je een allround ontwikkeling kan gebruiken om te kunnen pieken in één tak van de sport.

Docent: Jenny Broft-Schreven en Kiki Bergsma
Duur: 2,5 uur.
Kosten€32,50 per persoon
Inschrijven Terug

Locatie

Green Valley Estate B.V.
Bruggenseweg 11 A
5752 SC DEURNE

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail