Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Bijscholingsavond met Rob Ehrens en Arjen Vos (Opleiding)

maandag 23 mei 2022 19:00 - 22:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 19-4-2022
Inschrijven voor 22-5-2022
Locatie
Adres Hippisch Centrum Sunrise Stables
Baggelhuizen 2
9405 VD ASSEN
Telefoon 0592-399981
Mobiel +31654754572
E-mail info@sunrise-stables.nl
Website www.sunrise-stables.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
  • Programma
Correct opleiden van een springcombinatie naar het rijden van een succesvol parcours.
Deze bijscholing wordt georganiseerd door Terra MBO Hippische Opleidingen. Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.
Voor deze bijscholing worden 35 theoriepunten toegekend aan KNHS instructeur licentiehouders op de overige kwalificatie.

Rob geeft veel lessen en is, na een glansrijke carrière in het zadel, van 2004 tot en met 2021 zeer succesvol geweest als bondscoach van de Nederlandse springruiters. Arjen is als docent nauw betrokken bij de Hippische Opleidingen van Terra MBO en al vele jaren actief binnen de paardensport. Eerst als springruiter en tegenwoordig enkel nog als instructeur en handelaar.

De paardensport en paardenwelzijn liggen in onze huidige maatschappij onder een vergrootglas.
“Het is in het belang van paardenwelzijn dat we kritisch zijn op onze toekomstige instructeurs en sporters.” Alles moet vandaag de dag snel en maakbaar zijn. Een goede opleiding van een combinatie vraagt echter tijd en dat is niet altijd wat onze sporters willen horen” Aldus Rob Ehrens.
Deze ontwikkeling is een uitdaging voor de huidige instructeurs en vraagt het uiterste van het inzicht en de communicatieve vaardigheden.
Tijdens de bijeenkomst zullen Rob en Arjen ons meenemen in een correcte opleiding van een springcombinatie met als doel het succesvol rijden van een parcours. Hierbij wordt ook ingegaan op de verantwoordelijkheid die wij als instructeur hebben om sporters goed te begeleiden zodat het bijdraagt aan het paardenwelzijn.
Er zullen drie groepen ruiters op BL - M en Z niveau voorrijden. Rob gaat verschillende trainingsmethoden laten zien die de aanwezige instructeurs weer kunnen toepassen in hun eigen lesgeven. Hij en Arjen zullen aanwijzingen en tips geven, over hoe om te gaan met de uitdagingen waar we als instructeur soms voor komen te staan. Er zal tussendoor en aan het einde ruimte zijn voor het stellen van vragen, zodat het een interactieve avond beloofd te worden.

Programma
18:30 uur inloop
19:00 uur Groep 1 - B/L niveau
19:45 uur Vragen en discussie
20:00 uur Groep 2 - M niveau
20:45 uur Vragen en discussie
21:00 uur Groep 3 - Z niveau
21:45 uur Vragen en discussie en Samenvatting van de avond
22:00 uur einde

Tijdens de avond is er de mogelijkheid om via WhatsApp vragen of opmerkingen in te sturen, die Arjen en Rob zullen beantwoorden.
Terug

Locatie

Hippisch Centrum Sunrise Stables
Baggelhuizen 2
9405 VD ASSEN

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail