Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Opleiding Instructeur Paardensport gehandicapten (Opleiding)

maandag 13 september 2021 00:00 - vrijdag 31 december 2021 00:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 6-7-2021 02:00
Inschrijven voor 8-9-2021
Organisatie
E-mail academy@knhs.nl
Locatie
Adres Stichting Paardrijden Gehandicapten 't Hoefijzer
Hollewandsweg 15 B
8014 BE ZWOLLE
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
Zie details voor meer informatie
Opleiding Instructeur Basissport Paardrijden Gehandicapten - ORUN 3+

De opleiding is op maandagen in Zwolle van13.00 - 16.30 uur
Startdag is op maandag 13 september 11.00-13.00 uur in Ermelo

Heb jij de Opleiding Instructeur Basissport Allround, Manege, IJslandse Paarden of Western succesvol afgerond en lijkt het je leuk om mensen met een handicap te leren paardrijden? Dan is de Opleiding Instructeur Basissport Paardrijden Gehandicapten 3+ echt iets voor jou.

Toelatingseisen
• Je bent lid van de KNHS.
• Je bent minstens 18 jaar oud tijdens je praktijkexamens.
• Je bent geslaagd voor de opleiding Instructeur Basissport Allround, Manege, IJslandse Paarden of Western met minimaal een ‘6’ voor het Geven van lessen en het Trainen van paarden.
• Je beschikt over een laptop of tablet (met WiFi)om de theorietoetsen te maken.

Opleidingsprogramma
De opleiding loopt van september tot december. Het zijn 10 lesdagen van 3 uur op een praktijkbedrijf. In totaal zijn er 3 centrale dagen. Naast de centrale startbijeenkomst in Ermelo waar de opleiding uitgelegd wordt, is er een centrale dag (Den Dolder)die in het teken staat van aanpassingen (zadel, teugels) en een centrale dag (Zwolle)die in het teken staat van aansturen sportkader (oftewel aansturen van vrijwilligers, ouders en andere betrokkenen bij de combinaties).

De verschillende PVB’s (Examens)
PVB 3.1 Portfolio over Geven van lessen aan de doelgroep, gericht op specifieke aandoeningen.
PVB 3.1 Praktijkexamen Geven van lessen aan de doelgroep en daarbij het aansturen van vrijwilligers.
PVB 3.4 Aansturen van sportkader (Portfolio).

Tijdens de lesmiddagen en de centrale dagen bereid je jezelf voor op de PVB’s. Uitgangspunt is ervarend leren, zoals in het meester-gezelmodel. Bij de lessen geldt een aanwezigheidsplicht van 80%. Van je praktijkbegeleider krijg je een opleidingscijfer en je maakt een theorietoets over medische kennis. Het voldoen aan de aanwezigheidsplicht, een voldoende voor het opleidingscijfer en de theorietoets gehaald met 65 van de 100%, je BHV certificaat en je ingeleverde portfolio’s zijn voorwaarden om aan de diverse PVB’s praktijk te mogen deelnemen.

Ervaringsleren op het leerbedrijf
Op het leerbedrijf krijgt je praktijkopleider een indruk van hoe jij je ontwikkelt als Instructeur Basissport Paardrijden Gehandicapten. Gedurende dit traject geef je regelmatig les en neem je deel aan discussies en opdrachten over rijtechniek, de toepassing van medische kennis en didactiek. Op basis hiervan geeft je praktijkopleider je aan het einde van het traject een opleidingsbeoordeling. Op het leerbedrijf geldt een aanwezigheidsplicht van 80%, dat wil zeggen dat je bij minimaal acht lesmiddagen aanwezig moet zijn. In overleg met je leerbedrijf dien je de gemiste leerervaring en/of informatie alsnog binnen te halen door extra stagedagen op het leerbedrijf.

BHV Certificaat
Tijdens de opleiding Instructeur Basissport (ORUN 3) heb je je BHV-diploma behaald. Heb je deze door omstandigheden niet meer of is deze verlopen, moet je het BHV-certificaat alsnog behalen. Het BHV-certificaat moet geldig zijn tijdens de praktijkbeoordeling van PVB 3.1c Geven van lessen. Twee weken voor het examen moet het BHV-certificaat uiterlijk ingeleverd zijn via de digitale leeromgeving.

Kosten
€725,- exclusief lesmateriaal.
Lesmateriaal €75,-
Terug

Locatie

Stichting Paardrijden Gehandicapten 't Hoefijzer
Hollewandsweg 15 B
8014 BE ZWOLLE

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail