Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

KNHS College Tour Bastiaan de Recht on demand (Opleiding)

dinsdag 31 december 2024 00:00 - 00:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Plaats beschikbaar
Inschrijving mogelijk vanaf 8-3-2021 01:00
Inschrijven voor 31-12-2024
Organisatie
E-mail academy@knhs.nl
Locatie
Adres Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO
E-mail info@knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
Dit betreft een opname van de Collegetour. Zie details voor meer informatie
Dit betreft een opname van de collegetour gehouden op 28 februari 2021

Programma:
Ook in de sport wordt het nut van deze klassieke trainingstechniek steeds meer gezien. Voor de basisafrichting kan het erg nuttig zijn om de communicatie met je paard te verbeteren of bij het aanleren van oefeningen zoals achterwaarts of zijgangen. Maar ook voor het aanleren en verbeteren van piaffe en passage kan het werken aan de hand veel toevoegen. Het paard kan zijn lijf vrijer gebruiken omdat hij geen gewicht van de ruiter draagt. Dit kan een positief effect hebben bij het aanleren van nieuwe oefeningen, maar ook om het paard beter te gymnastiseren. Ook bij bepaalde blessures of een asymmetrisch bewegingspatroon kan je met werken aan de hand heel gericht werken aan het paardenlijf. 28 februari In het eerste deel van de online College Tour zal Bastiaan eerst met een eigen paard laten zien wat werken aan de hand inhoudt. Wat je er mee kan doen in de basisafrichting en in de hogere dressuur en hoe je er zelf een begin mee kan maken. Met een gastruiter wordt op basisniveau gewerkt aan de hand en uitgelegd waar je op let als je thuis traint. Er wordt aandacht besteed aan de volgende aspecten: Optoming Houding, lopen en hulpen van de trainer Aanleuning en nageeflijkheid Lengtebuiging en laterale buiging Halthouden, voorwaarts en achterwaarts Zijgangen Piaffe en passage In het tweede deel van de avond werkt Bastiaan met een aantal gastruiters aan piaffe en passage. Hoe wordt de link van werk aan de hand naar het rijden gemaakt? De ruiter neemt het meeste over en de trainer van de grond geeft aanwijzingen. Bastiaan legt uit hoe op die manier de zwaardere oefeningen voor een paard makkelijker worden om te begrijpen en uit te voeren. Paarden leren vanuit positieve bekrachtiging wat ze moeten doen waardoor piaffe en passage met veel minder stress aangeleerd kan worden. Heeft een paard veel moeite met iets of snel stress? Dan kan het een wijze keuze zijn om het eerst vanaf de grond aan te leren. Wanneer een paard het fysiek kan uitvoeren en mentaal begrijpt, wat wij van hem willen, dan kan er met plezier getraind worden.

Licentiepunten
KNHS-instructeurs met een licentie behalen 50 theoriepunten op de basiskwalificatie voor het volgen van deze KNHS College Tour.

Registratie Licentiepunten
‪‪‪Onder het kopje "opleidingen en evenementen" vind je het kopje "mijn licenties" en klik je bij de licentieperiode op "details". Onderaan is de knop "punten toevoegen". Kies voor aanbieder "Horseriding. Academy" en bij scholing de desbetreffende Collegetour/Masterclass.
Daar lever je na afloop van de bijscholing het bewijs van deelname / certificaat in. Vervolgens worden de punten door afdeling Academy geregistreerd op de de basiskwalificatie.

Inschrijven kan alleen via : https://watch.horseriding.academy
Actuele prijzen van de Collegetours en Masterclasses zijn vermeld op de site https://watch.horseriding.academy
Inschrijven Terug

Locatie

Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail