Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

KNHS College Tour mmv Bastiaan de Recht (Evenement)

zondag 28 februari 2021 14:00 - 16:00
  • Vanaf €16,53 
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 12-1-2021
Inschrijven voor 28-2-2021
Organisatie
E-mail academy@knhs.nl
Locatie
Adres Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO
E-mail info@knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
  • Kosten
Let op! De middag volgen doe je thuis via livestream. Zie details voor meer informatie
Let op gewijzigde datum!

Zondagmidag 28 februari komt Grand-Prix ruiter en Maestro in de klassieke rijkunst Bastiaan de Recht naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo om een online College Tour te verzorgen. Werken aan de hand kan als zeer nuttige aanvulling gebruikt worden op het trainen onder het zadel en is een vorm van dressuur, waarbij dezelfde principes en rijtechnische aspecten gelden als onder het zadel.

Voor basisafrichting en hogere dressuur
Ook in de sport wordt het nut van deze klassieke trainingstechniek steeds meer gezien. Voor de basisafrichting kan het erg nuttig zijn om de communicatie met je paard te verbeteren of bij het aanleren van oefeningen zoals achterwaarts of zijgangen. Maar ook voor het aanleren en verbeteren van piaffe en passage kan het werken aan de hand veel toevoegen.
Het paard kan zijn lijf vrijer gebruiken omdat hij geen gewicht van de ruiter draagt. Dit kan een positief effect hebben bij het aanleren van nieuwe oefeningen, maar ook om het paard beter te gymnastiseren. Ook bij bepaalde blessures of een asymmetrisch bewegingspatroon kan je met werken aan de hand heel gericht werken aan het paardenlijf.
10 februari
In het eerste deel van de online College Tour zal Bastiaan eerst met een eigen paard laten zien wat werken aan de hand inhoudt. Wat je er mee kan doen in de basisafrichting en in de hogere dressuur en hoe je er zelf een begin mee kan maken. Met een gastruiter wordt op basisniveau gewerkt aan de hand en uitgelegd waar je op let als je thuis traint. Er wordt aandacht besteed aan de volgende aspecten:
• Optoming
• Houding, lopen en hulpen van de trainer
• Aanleuning en nageeflijkheid
• Lengtebuiging en laterale buiging
• Halthouden, voorwaarts en achterwaarts
• Zijgangen
• Piaffe en passage
In het tweede deel van de avond werkt Bastiaan met een aantal gastruiters aan piaffe en passage. Hoe wordt de link van werk aan de hand naar het rijden gemaakt? De ruiter neemt het meeste over en de trainer van de grond geeft aanwijzingen. Bastiaan legt uit hoe op die manier de zwaardere oefeningen voor een paard makkelijker worden om te begrijpen en uit te voeren. Paarden leren vanuit positieve bekrachtiging wat ze moeten doen waardoor piaffe en passage met veel minder stress aangeleerd kan worden.
Heeft een paard veel moeite met iets of snel stress? Dan kan het een wijze keuze zijn om het eerst vanaf de grond aan te leren. Wanneer een paard het fysiek kan uitvoeren en mentaal begrijpt, wat wij van hem willen, dan kan er met plezier getraind worden.
Bastiaan de Recht
Bastiaan heeft tijdens zijn opleiding tot Maestro en in zijn carrière als (revalidatie) trainer, instructeur, docent en sportruiter gespecialiseerd in het werken aan de hand met paarden. Hij heeft een stijl en technieken ontwikkeld die leiden tot een betere link tussen werk aan de hand en rijden. Niet elk paard heeft werk aan de hand nodig in de africhting, wel zal elk paard er baat bij hebben.

Informatie
Datum: Zondagmiddag 28 februari 2021
Locatie: Nationaal Hippisch Centrum Ermelo. Let op! De middag volgen doe je thuis via livestream.
Tijd: 14:00 –18:00 uur
Entree: € 20,- voor leden en voor niet-leden: € 30,-
Theoriepunten voor instructeurs met een licentie: 50 theoriepunten op de basiskwalificatie (deze punten worden automatisch bijgeschreven).

Ben je verhinderd op 28 februari? Geen probleem, de opname van deze College Tour blijft beschikbaar. Kies een moment en tijd welke jou het beste uitkomt en kijk deze interessante College Tour gewoon thuis vanaf je eigen bank en eigen beeldscherm.

Aanmelden

Inschrijven via Mijn KNHS

Hieronder ziet u de prijzen per lidmaatschap.


PrijscategoriePrijs
Leden€ 16,53
Niet Leden€ 24,79
Terug

Locatie

Online
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs KNHS College Tour
Stuur e-mail