Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Zitcompetitie Kwartfinale (Evenement)

zondag 6 september 2020 09:00 - 12:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 1-9-2020
Inschrijven voor 1-9-2020
Organisatie
E-mail zitcompetitie@knhs.nl
Locatie
Adres Manege De Groote Wielen
Laaghemaal 50
5247 NP ROSMALEN
Telefoon +31735217487
Fax (073) 521 74 87
Mobiel +31613493358
E-mail info@manegedegrootewielen.nl
Website www.manegedegrootewielen.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
  • Toelatingseisen
De Harry’s Horse Zitcompetitie 2018
De Zitcompetitie start met lokale selecties op het ruitersportcentrum. De winnaars van deze lokale selecties worden afgevaardigd naar de regioselecties. De winnaars van deze regioselecties gaan door naar de kwartfinale. De winnaars van de kwartfinale zullen tijdens Horse Event strijden in de halve finale. Op dezelfde dag strijden de winnaars van de halve finale in een spectaculaire finale om de titel ‘Bestzittende Manegeruiter ’.

Er zijn 2 zitproeven ontwikkeld voor de ruiters die deelnemen aan de Zitcompetitie. Deze proeven zijn te downloaden vanaf de website van de KNHS onder www.knhs.nl/zitcompetitie. Er is een proef voor de categorie 1 en er is een proef voor de categorieën 2,3 en 4. De categorieën 2 t/m 4 rijden dezelfde zitproef.

Tijdens de Zitcompetitie worden de zit, inwerking en de algemene indruk die de ruiter maakt beoordeeld tijdens de uitvoering van de zitproef. De onderdelen worden bekeken aan de hand van de beoordelingscriteria voor houding en zit van de ruiter zoals deze bij de F-Proeven worden beoordeeld. Daarnaast is op het protocol van de zitproeven een aantal aanvullende criteria toegevoegd. De ontspanning en onafhankelijke zit van de ruiter, evenals de beginnende inwerking op het paard (teugel- en beenhulpen) worden beoordeeld.

De houding en zit van de ruiter worden beoordeeld op basis van de volgende punten op het officiële protocol:
- De onafhankelijke zit van de ruiter;
- De balans van de ruiter;
- De houding van de ruiter;
- De beenligging en de juistheid van de beenhulpen van de ruiter;
- De handhouding en de juistheid van de teugelhulpen van de ruiter;
- Het ontspannen meegaan met de bewegingen van het paard;
- De algemene indruk.

Onder de algemene indruk wordt het voorkomen van ruiter en paard, de saamhorigheid en de harmonie tussen ruiter en paard verstaan.

De onderdelen van de zitproef worden door de juryleden gewaardeerd met cijfers.
Hieronder staan de cijfers met bijbehorende waardering:

10 = uitmuntend 4 = onvoldoende
9 = zeer goed 3 = tamelijk slecht
8 = goed 2 = slecht
7 = tamelijk goed 1 = zeer slecht
6 = bevredigend 0 = niet uitgevoerd
5 = matig

Tijdens de gehele Zitcompetitie mogen er halve punten gegeven worden.
Elke deelnemer krijgt na afloop van de proef een schriftelijke toelichting op het behaalde resultaat. De toelichting op het behaalde resultaat staat vermeld op het protocol. Dit protocol wordt tijdens of na de prijsuitreiking aan de deelnemers overhandigd.
Wanneer je 10 jaar of ouder bent kan je deelnemen aan de Zitcompetitie (dit moet je zijn op 1 april van het jaar dat je deelneemt). Alle deelnemers aan de Zitcompetitie moeten in het bezit zijn van een geldig Ruiterpaspoort. Deze ruiters moeten een aantoonbare registratie hebben van deelname aan de F-proeven en mogen niet in het bezit zijn van een startpas. Ruiters die zich opgeven voor de regioselectie zullen gecontroleerd worden op zowel het F-niveau als op het bezit van een startpas. De startpas mag niet uitgegeven zijn in het jaar dat de ruiter deel wil nemen aan de Zitcompetitie. Dit betekent dat wanneer de ruiter betaald heeft voor de startpas (actief of niet-actief), hij of zij niet mag deelnemen aan de regioselectie. Mocht blijken dat een deelnemer wel in het bezit is van een startpas, dan wordt deze deelnemer uitgesloten van deelname aan de regioselectie.
Om de beoordeling zo eerlijk mogelijk te houden is er per categorie een indeling gemaakt;

Categorie 1:
- 10 t/m 12 jaar
- In bezit van minimaal het F4 diploma
Categorie 2:
- 13 t/m 17 jaar
- Niet in bezit van het F8 diploma
Categorie 3:
- 13 t/m 17 jaar
- In bezit van minimaal het F8 diploma
Categorie 4:
- 18 jaar en ouder
- Alle niveaus

Leeftijd en niveau gelden op basis van de peildatum 1 april van het betreffende jaar van deelname aan de Zitcompetitie. Wanneer er van de ruiter nog geen diplomaproef staat geregistreerd bij de KNHS, dan ontvangen wij graag een kopie van het protocol van de gereden F-proef die het betreffende niveau aantoont. Het F-niveau dat geregistreerd staat bij de KNHS op 1 april geldt voor de gehele Zitcompetitie van dat jaar. Wanneer een ruiter tussen zijn inschrijving en de regioselectie, kwart-, halve of de finale promoveert naar een hoger F-niveau, blijft zijn categorie indeling, gemeten op 1 april, onveranderd gelden.
Terug

Locatie

Manege De Groote Wielen
Laaghemaal 50
5247 NP ROSMALEN

Deel dit evenement

Tags

Zitcompetitie
Stuur e-mail