Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Hippische Leergang Sportfysiologie van het paard (Evenement)

dinsdag 23 april 2019 19:00 - 22:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 1-2-2019
Inschrijven voor 17-4-2019
Organisatie
E-mail eventmanagement@knhs.nl
Website www.knhs.nl
Locatie
Adres Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL ERMELO
Telefoon +31577408300
Website www.knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
Hippische Leergang met Carolien Munsters (ook leerzaam voor Menners)
Hippische Leergang Sportfysiologie met Carolien Munsters (ook leerzaam voor Menners)

Heeft u altijd al meer willen weten hoe het nu echt zit met het trainen van je paard? Wilt u weten wat nu wel en wat niet intensief is voor uw paard (en uzelf)? Door het volgen van de Basiscursus Sportfysiologie van het paard leert u de basisprincipes van sportfysiologie. Tevens leert u inzicht te krijgen in de daadwerkelijke training van uw paard en hoe u de eerste aanzet kunt maken om deze te optimaliseren. Dr. Carolien Munsters, (www.moxiesport.nl) is expert in sportfysiologie van het paard en praktische sportbegeleiding. Zij begeleidt onder meer al bijna tien jaar het Olympische eventing team, diverse grand prix dressuur ruiters, springcombinaties, marathon menners en endurance ruiters in aanloop naar hun kampioenschappen.

Door het volgen van deze basiscursus krijgen cursisten onder meer inzicht in de sport fysiologische verschillen tussen mens en paard. Ook de thermoregulatie van het paard en de werking en energievoorziening van de spieren komen aanbod. Daarbij worden ook enkele trainingsprincipes vertaald naar de dagelijkse trainingspraktijk. De cursisten leren ook hoe zij met een hartslagmeter kunnen werken en de training van het paard kunnen evalueren en de meetgegevens kunnen interpreteren om zo de dagelijkse trainingspraktijk te optimaliseren.

De hippische leergang zal bestaan uit twee onderdelen: de theorie en een praktijkavond.
De theorie wordt gegeven via een online cursus, zodat u op uw eigen tempo en in uw eigen tijd de cursus kunt volgen. De online cursus bestaat uit praktische instructie video’s gecombineerd met oefeningen en opdrachten om de kennis eigen te maken.
Het theoriegedeelte bestaat uit 7 modules die elk 30-40 minuten tijd in beslag nemen.
Wanneer u zich inschrijft voor deze praktijkdatum ontvangt u per e-mail de inlogcode om het theoriegedeelte online thuis te volgen. Over dit theoriegedeelte ontvangt u een certificaat, dit is uw toegangsbewijs voor deze praktijkavond.

Tijdens de praktijkavond zal er ingegaan worden op het gebruik van de hartslagmeter, interpretatie van meetgegevens en hoe je dit moet vertalen naar je dagelijkse training en verdere optimalisatie van je trainingsprogramma. Voor combinaites wordt verzorgd.

Datum: 23 April 2019
Tijden: 19:00 - 22:00 uur
Locatie: KNHS - Centrum, Ermelo
Kosten: €130,-
Licentiepunten: 80 theoriepunten op de basiskwalificatie Instructie (alle HI licentiehouders)

Bij niet voldoende inschrijvingen wordt deze hippische leergang geannuleerd.
Bij annulering wegens onvoldoende deelname volgt alleen teruggave van de kosten van het praktijkgedeelte, niet de online theoriecursus, deze blijft een jaar lang geldig.
Terug

Locatie

Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs KNHS College Tour
Stuur e-mail