Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Fit in de sport met Erben Wennemars (Opleiding)

vrijdag 24 mei 2019 14:00 - 17:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 17-5-2019 15:00
Inschrijven voor 23-5-2019
Locatie
Adres Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL ERMELO
Telefoon +31577408300
Website www.knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
Inschrijven via https://www.nk-dressuur.nl/leer-van-de-top/
Voor meer info klik op details
inschrijven via https://www.nk-dressuur.nl/leer-van-de-top/

Leer van de TOP! Erben Wennemars op NK Dressuur Gelderland
Kom ook naar deze leerzame bijeenkomst op 24 mei.
Er worden 40 theoriepunten toegekend aan KNHS- instructeur licentiehouders.

ERMELO – Er is veel maatschappelijke en politieke belangstelling voor thema’s als gezondheid en vitaliteit. Daarom organiseert provincie Gelderland in 2019 het themajaar ‘Sport, Voeding en Gezondheid’. Diverse partijen slaan de handen ineen en werken onder meer aan gezondere voeding bij sportevenementen, brengen partijen bij elkaar en stimuleren innovaties. Het NK Dressuur Gelderland draagt hier graag aan bij en organiseert op vrijdag 24 mei het seminar ‘Fit in de Sport’, met onder andere oud-schaatser Erben Wennemars.

Voor sporters op het hoogste niveau is het van groot belang om zowel fysiek als mentaal topfit te zijn. Enthousiasme, doorzettingsvermogen en de wil om te winnen zijn tevens cruciale factoren. Velen zijn inmiddels overtuigd van de onmisbare samenhang van deze drie pijlers. Binnen de paardensport dient nog een mentaliteitsverandering plaats te vinden. Hier ligt de focus met name op het paard, waarbij er alles aan wordt gedaan om van dit dier een ware topatleet te maken. In dit traject vergeet de ruiter zijn eigen vitaliteit weleens. En de sleutel tot succes is juist om ervoor te zorgen dat de combinatie presteert als een topatleet.

Bijzondere sprekers
Oud-schaatser Erben Wennemars behoorde jarenlang tot de absolute top en kent het klappen van de zweep. Deze enthousiaste, gedreven en ambitieuze sportman vertelt je alle ins- en outs van zijn carrière. Centraal hierin staan thema’s als persoonlijke ontwikkeling, passie, intrinsieke motivatie en het verleggen van grenzen. Alex van Silfhout was zeer succesvol als bondscoach van de Junioren, Young Riders en U25. Ook heeft hij een succesvolle, internationale carrière achter de rug als Grand Prix-ruiter. Met zijn jarenlange ervaring weet hij als geen ander wat erbij komt kijken om als combinatie te presteren op topniveau. Tijdens het seminar vertelt hij over zijn eigen ervaringen en geeft hij vanuit zijn rol als voormalig bondscoach trainingsadvies. Voedingsdeskundige Ralf van Orsouw van HorSeMolen heeft ruim twintig jaar ervaring in de voedingsindustrie. Zijn kennis voor humane- en diervoeding heeft hij gekoppeld aan zijn kennis van het verterings- en voedingsgestel van het paard. Tot slot organiseert het KNHS de kick-off van het ‘Samen Fit-programma’, een leefstijlprogramma waarbij ruiter en paard samen aan de slag gaan met een gezondere leefstijl.

Kaartverkoop
Kaarten voor dit seminar op vrijdag 24 mei zijn online te bestellen. Een toegangsticket geeft tevens toegang tot het terrein en sport programma van het NK Dressuur Gelderland. De bijeenkomst begint om 14.00 uur en rond 16:45 uur is er een afsluitende borrel op de VIP loge tijdens de Grand Prix Dressuur.
Terug

Locatie

Nationaal Hippisch Centrum
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail