Bij vragen, neem contact op via de gegevens genoemd onder Organisatie.

Krachttraining op basis van motorische voorkeuren (Opleiding)

vrijdag 29 maart 2019 19:00 - vrijdag 5 april 2019 22:00
= Plaats beschikbaar
= Wachtlijst
= Last minute
(mogelijk een ander tarief)
= Inschrijfperiode nog niet gestart
= Inschrijven niet mogelijk
 
Algemene informatie
Status Inschrijven niet mogelijk
Inschrijving mogelijk vanaf 6-2-2019
Inschrijven voor 22-3-2019
Organisatie
E-mail info@nlcoach.nl
Locatie
Adres Diverse Locaties
De Beek 125
3852 PL ERMELO
Telefoon 0577408300
E-mail servicedesk@knhs.nl
  • Korte omschrijving
  • Aanvullende informatie
Inschrijven via info@nlcoach.nl
Deze bijscholing wordt georganiseerd door NLcoach i.s.m. de ActionType Academy. Deze opleiding vindt plaats in Eindhoven. Voor vragen kunt u direct contact opnemen met de organisator.

Voor het bijwonen van deze bijscholing ontvangen instructeurs met een KNHS HI3-HI4-HI5 instructeurslicentie 80 theoriepunten (40 per avond) op de overige kwalificatie. Deelnemers kunnen het deelname bewijs / certificaat naar ons toesturen voor de verwerking van de punten.

Inhoud:
Inleiding
Iedere sporter is uniek, zowel op mentaal, emotioneel en fysiek vlak. Toch passen we vaak dezelfde training toe op een grote groep sporters. Weinig trainers hebben de gelegenheid om uit te vinden hoe een sporter adapteert op korte en lange termijn als gevolg van een training of trainingsaanpak. Daarbij geldt nog eens dat adaptatie op veel verschillende aspecten (neurologisch, pezen, spieren, energiesystemen etc.) en op verschillende snelheden plaatsvindt. De praktijk ondersteund door de wetenschap ontrafelt momenteel op basis van de nieuwste inzichten een deel van dit mysterie, maar heeft nog een lange weg te gaan. In de afgelopen 30 jaar zijn motorische principes ontwikkeld die de trainer inzicht geven in de belangrijkste variabelen waarop een trainingsprogramma voor een individu geoptimaliseerd kan worden. Krachttraining en core stability training lenen zich bij uitstek om deze principes toe te passen en onder de knie te krijgen.

Praktijk
Veel trainers hebben min of meer een zgn. ideaal bewegingsbeeld voor ogen meestal gebaseerd op hun eigen bewegingsvoorkeur. Dit beeld overbrengen op de sporter is daarbij al een grote uitdaging. Vervolgens blijft dat het voor de ene sporter eenvoudig is het bewegingsbeeld over te nemen omdat het past, maar dat voor de andere sporter geldt dat de weg naar het ‘’ideale’’ bewegingsbeeld veel tijd en moeite kost en uiteindelijk geen of nauwelijks progressie oplevert. Binnen de meeste sporten geldt echter dat het niet belangrijk is hoe een beweging uitgevoerd wordt, maar wat het uiteindelijke rendement hiervan is. Bij krachttraining gaat het dan om het maximaliseren van (bepaalde punten op) het kracht-snelheidsdiagram of verbeteren van de voorwaarden om dit te bereiken. Waarbij het toepassen van essentiële bewegingsprincipes de sporter op lange termijn gezond en fit houden, waardoor duurzame progressie geboekt kan worden.

Cursus
De ActionType Academy heeft in samenwerking met NLcoach de cursus Krachttraining op basis van motorische principes ontwikkeld. Op beide avonden behandelen we de belangrijkste motorische principes, leren we de cursisten hoe deze door middel van testen per sporter bepaald kunnen worden en hoe deze toegepast kunnen worden in de krachttraining en core stability training. Daarbij wordt continu de link gelegd met de nieuwste inzichten vanuit motorisch leren.

Maak op een inspirerende manier kennis met de praktische toepassing van de individuele motorische voorkeuren en ontdek jouw eigen motorsignatuur. De theorie wordt feilloos gecombineerd met de praktijk in de krachtruimte waarbij de cursisten kunnen toekijken of participeren.

Docenten
De cursus wordt op beide avonden gegeven door hoofddocent Erwin Mortier, atletiektrainer daarbij geassisteerd door Peter Murphy.

Erwin Mortier is ruim 15 jaar actief als atletiektrainer bij Eindhoven Atletiek. Hij begeleidde diverse sprinters naar nationale titels en internationale kampioenschappen op de sprintnummers. Daarnaast was hij in 2014 verantwoordelijk voor de Nederlandse 4×100 meter teams op het EK onder 23. Daarnaast is hij actief als docent op de Sporthogeschool in Eindhoven en de Johan Cruijff Academy in Tilburg. Hij past de Action Type benadering toe in zowel de sport als ontwikkelingstrajecten voor studenten. Erwin heeft gestudeerd aan de Fontys Hogescholen, Universiteit van Hull en de Universiteit van het Baskenland.

Peter Murphy heeft tijdens zijn jarenlange coachcarrière en werkzaamheden bij NOC*NSF als prestatiemanager en inrichter van het programma Mastercoach in Sports een stevige kijk kunnen ontwikkelen op hoe het er toegaat tijdens coachen en trainen bij veel sporten. Gehard als volleybal wedstrijdcoach op (inter-)nationaal en Olympisch niveau staat hij een open communicatie en het delen van kennis voor. Verder heeft hij een achtergrond als fysiotherapeut. Vanaf 2010 is Murphy o.a. werkzaam bij Ajax1 voor het maken van specifiek op voetbal geente actiontype spelersprofielen en stafondersteuning alsmede trainer/coachscholing jeugd. Hij heeft een zeer ruime ervaring opgebouwd in het praktisch toepassen van de ActionType benadering in allerlei sporten zowel op cognitief als motorisch gebied. Samen met Jan Huijbers en Bennie Douwes is hij schrijver van Totaalcoachen XL en De excellerende sportcoach met Rogier Offerhaus.
Terug

Locatie

Diverse Locaties
De Beek 125
3852 PL ERMELO

Deel dit evenement

Tags

Instructeurs
Stuur e-mail